Ida Fladen i «Kjendis søker kjæreste»:

- Mange har spurt meg om dette har vært lurt

Ida Fladen sier hun ikke har vært på date på over et år.

PÅ JAKT: Ida Fladen skal finne kjæreste på tv den kommende tiden. Det har hun sine grunner til, forteller hun. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PÅ JAKT: Ida Fladen skal finne kjæreste på tv den kommende tiden. Det har hun sine grunner til, forteller hun. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Hun har vært åpen om sin egen sorg, psyke og depresjon på både skjermen og i podkasten «Ida med hjertet i hånden». Det eneste Ida Fladen (32) stort sett ikke har gjort offentlig, er å eksponere datinglivet sitt.

Det blir det derimot slutt på nå som hun, sammen med en rekke andre profilerte nordmenn, skal delta i «Kjendis søker kjæreste» på TV 2. Her kan hvem som helst melde seg på, i håp om å få en date med en av sine favorittkjendiser.

Da tilbudet om å være med kom 32-åringens vei, tok hun seg ikke noe lang betenkningstid. Det ble et klart ja nesten med en gang.

Saken fortsetter nedenfor.

DRØMMEMANNEN: Programleder Ida Fladen har en bruker på Tinder, men er ikke særlig aktiv. Hun stresser ikke med å være singel. Reporter: Henriette Eilertsen / Video: Frida Andersen / Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

- Ikke gjennomtenkt

- Det var litt sånn «hvorfor ikke». Jeg tenkte at jeg trengte å komme meg litt ut av komfortsonen, så jeg kom fram til at dette er et veldig bra påskudd der rammene blir satt for meg. Det var ikke en veldig gjennomtenkt avgjørelse fra min side, men jeg har ikke vært på date på over et år, så nå er virkelig tida inne, forklarer hun.

I fjor høst kom nyheten om at hun og bassist Anders Opdahl hadde gått fra hverandre, etter to år som kjærester. Bruddet la grunnsteinen for podkasten den norske tv-profilen startet, der hun i samtale med andre profilerte nordmenn prater åpent og ærlig om egne erfaringer med kjærlighetssorg og forhold.

Tross åpenheten i lydformat, har hun ennå til gode å komme «med hjertet i hånden» på tv-skjermen. Det blir det altså slutt på nå, selv om enkelte i hennes innerste sirkel har vært skeptiske.

- Mange har spurt meg om dette har vært lurt, men jeg er sånn: Hvorfor skal man tenke så mye? Jeg blir med på dette og tror blir gøy. Kjærligheten er jo det eneste som mangler på tv, men selvfølgelig, det er klart at jeg er nervøs. Det kan fort bli svett pute-tv, sier hun og ler.

I perioden fram mot innspillingen har ikke kjendisene blitt pålagt noe privat datingnekt, men hun legger ikke skjul på at det hadde vært dumt for hele konseptet om en mann plutselig kapret hjertet hennes før innspilling.

- Men jeg pleier å si at det ikke er noen stor fare. Når jeg ikke har møtt en eneste gutt på ett år, så skjer det nok ikke nå, forklarer Fladen.

Saken fortsetter nedenfor.

MUSIKKVIDEO: Gjennom programmet "Happy Go Lucky" på TV 2 lanserer nå Ida Fladen en ny sang og musikkvideo om katter. Prosjektet ble satt i gang som en av tiltakene for å hjelpe seg selv ut av depresjonen. Video: TV 2 Vis mer

- Litt kresen

Utenfor Gimle kino en kveld tidligere denne uka ankom hun sammen med komiker Herman Flesvig (26) for å delta på premieren til «Torsdagsfilmen», et nytt humorkonsept på TV 2.

Hun og nevnte komiker har snakket dypt og alvorlig om kjærlighet i Fladens podkast tidligere, men hun avviser at det er noe mer enn vennskap mellom dem. Han innehar derimot flere kvalitetene som Fladen ser etter i en mann.

- Jeg har ikke så mange kriterier, men det må være en mann som vet hva han vil i livet og som er ærlig. Han må kunne prate om følelser, for det gjør jeg masse, og vi må liksom kunne møtes på midten der, sier hun, og tenker seg om.

- Og han må være morsom! Det skal heldigvis ikke så mye til for å få meg til å le, så mange går nok under min definisjon av morsom, forteller hun.

Slik Fladen forstår det selv, skal hun i serien date tre forskjellige menn og deretter komme med en avgjørelse om hvem hun vil ha. Selv med flere valgalternativer er hun derimot usikker på om hun kan møte «Mr. Right» på skjermen.

- Jeg tviler på at det blir vanskelig å velge, jeg er nok litt kresen og kjemien må stemme. Jeg blir positivt overrasket om det stemmer med noen, sier hun.

Dette gjør hun aldri

Det å finne seg kjæreste mens «hele Norge» ser på er bare 32-åringens siste påfunn. Mange husker henne kanskje fra serien «Prosjekt perfekt» på NRK, der hun åpent brukte seg selv i rollen som programleder. Hun har også vært med i programmet «Happy go lucky», som handlet om hennes depresjon og angst.

På spørsmål fra Se og Hør om det er noe hun ikke kunne tenke seg å gjøre på skjermen, tar hun litt betenkningstid. Hun kommer derimot raskt fram til at hun stort sett er med på alt, så lenge det ikke involverer hennes nærmeste.

- Det er ikke noe jeg ikke har gjort, jeg har liksom delt det aller meste. Det eneste jeg setter grense på er at jeg ikke deler noe om andre, og der må jeg holde tunga rett i munnen noen ganger, sier hun, og fortsetter:

- Man må passe på at man ikke outer alle, for det er ikke alle som synes det er like gøy å være like åpen som meg. Enkelte har blant annet vært kritiske til at jeg er så åpen i podkasten min, men jeg har jo selvfølgelig tillatelse fra ekskjæresten min til å prate om forholdet vårt, forklarer hun.

LES OGSÅ: Derfor holder hun kjeft om skandalene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer