- En anmeldelse sier tross alt bare noe om hva én person mener, sier Lene Nystrøm om VGs terningkast to til filmen hun spiller i, "Svik". Foto: Stella Pictures
- En anmeldelse sier tross alt bare noe om hva én person mener, sier Lene Nystrøm om VGs terningkast to til filmen hun spiller i, "Svik". Foto: Stella PicturesVis mer

- Mange har søppel i hjernen

Lene Nystrøm slår knallhardt tilbake etter slakt i avisene.

SEHER.NO: Fredag var det premiere på den norske krigsthrilleren "Svik". I filmen møter vi norske motstandskvinner, som for første gang portretteres på filmlerretet. I filmen spiller blant annet Lene Nystrøm (36) og Ingrid Bolsø Berdal.

- Jeg er en liten rock chick jeg vet du, fleipet Nystrøm da hun ankom premieren i et noe rockete antrekk og svart leppestift.

Aldri før har 36-åringen spilt i norsk film, og onsdag fikk hun skryt for sine prestasjoner av skuespiller-kollega Ingrid Bolsø Berdal. Likevel, hun er nok ikke like fleipete etter å ha våknet til torsdagens kritikker i Presse-Norge.

VG belønnet nemlig filmen "Svik" med terningkast to, mens Dagbladet og Aftenposten gir den en treer. Etter at VG konfronterte Lene Nystrøm med karakteren på den røde løperen i går, fikk derimot VGs journalist kjeft av arrangøren for å ha stilt et sånt spørsmål midt i Nystrøms og de andres premiere-glede.

- Det var unødvendig! tordnet arrangøren, mens journalisten unnskyldte seg med at dette var et spørsmål hun - fra ledelsens side - var blitt bedt om å stille.

Nystrøm selv derimot, svarte på spørsmålet foran et samlet pressekorps.

- Selv leser jeg ikke slike kritikker. Mange av dem har søppel i hjernen, og en anmeldelse sier tross alt bare noe om hva én person mener, så pop- og filmstjernen før hun hastet videre inn på selve visningen av filmen.

I anmeldelsen i torsdagens VG skrives det om Lenes prestasjoner at: "Aquavokalist Lene Nystrøm har en kalkulert beleven Ava Gardnersk utstråling, spesielt når kameraet holder en viss avstand til ansiktsmimikken hennes. Synd da, at Gundersen (regissøren red anm.) er så glad i avslørende nærbilder av skuespillerne sine."

VGs anmelder Morten Ståle Nilsen mener filmen er en "amatøraften".

"Faktum er at "Svik" på sitt verste er 100 minutter som setter norsk film 20 år tilbake i tid." "Filmen har ikke én, men to av de verste avslutningsreplikkene i nyere tid, og er klinisk ribbet for nerve, dynamikk og spenning," konkluderer avisen under overskriften "Max mislykket".

Også Dagbladet er lunkne til filmen. Og også de sammenligner motstandsfilmen med Max Manus under tittelen: "Langt fra Max". De mener hovedproblemet er regissør Håkon Gudersens svakhet for gamle amerikanske filmer.

"Den tilgjorte og teatralske dialogen er en hommage til en epoke da skuespillerne skulle spille mer skuespill og fremstå mer som sjablonger, enn de skulle føle og skape troverdige karakterer.
Jeg mener, hvis ikke dette er tilfelle, hvorfor skulle han ellers hyre inn en allerede karikert figur som Aqua-Lene til å spille i filmens mest sentrale rolle? Dessverre fungerer heller ikke dette grepet godt nok, og filmen blir derfor mer parodisk, enn snerten og smart", skriver avisen og gir filmen terningkast 3.

Til Seher.no uttalte Aqua-vokalisten at til tross for at hun har gått på skuespillerskole i Los Angeles, higer hun ikke etter en karriere som stjerne i Hollywood.

- Det er veldig fint i norsk film også, og det er hardt nok bare det. Jeg har ingen behov for å spille i Hollywood-filmer, jeg har nok å gjøre og hygger meg med familien, fortalte hun.

Götz Otto, som også har spilt i "Der Untergang" og "Schindlers liste", rakk å skryte Lene opp i skyene før også han tok turen inn i salen.

- Vi hadde det veldig morsomt. Hun er en skikkelig proff, snill - og er en fantastisk skuespiller, mente han.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Skryter kraftig av Lene