Donald Trump er ny president i USA:

- Mange er virkelig redde nå

Kjendisene reagerer med sorg og forferdelse på valgresultatet.

LAMSLÅTT: Katy Perry, Jessica Chastain og Ariana Grande er noen av de amerikanske kjendisene som er sjokkerte over at republikanernes presidentkandidat Donald Trump stakk av seieren i nattas valgthriller i USA. Foto: NTB Scanpix
LAMSLÅTT: Katy Perry, Jessica Chastain og Ariana Grande er noen av de amerikanske kjendisene som er sjokkerte over at republikanernes presidentkandidat Donald Trump stakk av seieren i nattas valgthriller i USA. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Natt til onsdag ble mennesker på valgvaker over hele verden vitne til en utrolig valgthriller i USA.

Da Donald Trumps (70) presidentkandidatur først ble kjent, var det mange som reagerte med å latterliggjøre forretningsmannen.

I dagene før valget fikk republikanernes presidentkandidat imidlertid vind i seilene i kjølvannet av Hillary Clintons (69) e-postskandale. Ekspertene var uenige om vinnerprognosene til de to kandidatene, men i morgentimene onsdag var valgresultatet klart:

Den omstridte presidentkandidaten Donald Trump blir USAs neste president.

VANT: Donald Trumps seierstale. Video: CNN. Foto: NTB Scanpix Vis mer

En rekke amerikanske kjendiser har engasjert seg i valgkampen, og mange har erklært at de flytter fra USA dersom Trump blir president.

Da folk begynte å innse at Trump nærmet seg seier, gav et utall berømte Clinton-tilhengere uttrykk for sjokk og vantro på det sosiale mediet Twitter.

Clinton-tilhengere vil kjempe

«Modern Family»-stjerna Jesse Tyler Ferguson (41), som har vært gift med Justin Mikita (31) siden 2013, føler på både sorg og kampvilje etter Trumps seier.

- Jeg bruker kvelden til å sørge på vegne av minoriteter, kvinner, immigranter, muslimer og LHBT-samfunnet, men i morgen våkner jeg klar til kamp, skriver han på Twitter.

Popstjerna Katy Perry (32), som var til stede på Hillary Clintons valgvake, gir også uttrykk for at hun ikke vil la Trumps politikk seire.

- Vi vil aldri bli kneblet. Revolusjonen kommer, skrev hun i to Twitter-meldinger i 6.45-tiden norsk tid.

Den britiske tv-journalisten Piers Morgan (51) er blant de få kjendisene som hittil har gratulert Trump på Twitter.

FORNØYD: Britiske Piers Morgan har gratulert Donald Trump med seieren i presidentvalget. 
Foto: S. Meddle/ITV/REX/Shutterstock/ NTB Scanpix
FORNØYD: Britiske Piers Morgan har gratulert Donald Trump med seieren i presidentvalget.
Foto: S. Meddle/ITV/REX/Shutterstock/ NTB Scanpix
Vis mer

- Gratulerer til min venn, Donald Trump. En utrolig bedrift, skrev han litt før klokka ni norsk tid.

«Family Guy»-skaper Seth MacFarlane (43) mener at Trumps valgseier viser at det er forskjell på å ikke like og å frykte en president:

- Noen likte ikke Bush. Noen likte ikke Obama. Men dette er annerledes. Glem det å mislike. Mange er virkelig redde nå. Dette er nytt, twitrer han.

- Dette gir null mening

TV-stjerna Rashida Jones (40), kjent fra «Parks and Recreation», kom med følgende Twitter-melding da man nærmet seg det endelige valgresultatet:

- Jeg er så redd. Hvordan endte vi opp her?

Artist Josh Groban (35) kom med en tweet der han påpekte hvor vanvittig han syntes Trumps forestående valgserier var.

- Utover den normale depresjonen man føler når ens egen side taper ... objektivt sett ... dette gir absolutt null mening, twitret han natt til onsdag norsk tid.

Den unge sangstjerna Ariana Grande (23) gav i likhet med Rashida Jones uttrykk for redsel over at Trump sikret seg stadig flere delstater mens valget skred fram.

- Vel, dette er fullstendig forferdende, skrev hun på Twitter få timer før resulatet var klart.

DIGGER HILLARY: Demi Lovato var på plass under et valgkamparrangement for Hillary Clinton i Iowa City i januar. Foto: Jim Young/ REUTERS/ NTB Scanpix
DIGGER HILLARY: Demi Lovato var på plass under et valgkamparrangement for Hillary Clinton i Iowa City i januar. Foto: Jim Young/ REUTERS/ NTB Scanpix Vis mer

- For skremmende til å vitse om

I løpet av valgkampen har mange Hollywood-stjerner gitt sine uttalte støtte til demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton.

Mange var optimistiske på Clintons vegne da valgresultatene begynte å komme inn, men etterhvert begynte kjendisene å reagere med overraskelse og forferdelse.

- Gud velsigne generasjonen til lillesøsteren min, twitret sangstjerna Demi Lovato (24) i morgentimene onsdag norsk tid.

«The Martian»-stjerna Jessica Chastain (39) forsøkte på sin side å se optimistisk på Trumps sjokktriumf:

SKUFFA: Både Judd Apatow og «Girls»-stjerna Lena Dunham er uttalte Hillary-tilhengere. Foto: Phil McCarten/ AP/ NTB Scanpix
SKUFFA: Både Judd Apatow og «Girls»-stjerna Lena Dunham er uttalte Hillary-tilhengere. Foto: Phil McCarten/ AP/ NTB Scanpix Vis mer

- Det positive elementet ved alt dette er at vi ikke lenger kan late som om vi er kvitt rasisme og mannssjåvinisme. Spørsmålet er, hva skal vi gjøre nå? twitret hun.

Judd Apatow (48) er mannen bak suksessrike komedier som «Knocked Up» og «Trainwreck». Filmskaperen etterlyser imidlertid ingen vitser om valget.

- Én ting jeg ikke vil se akkurat nå - komedie om noe av dette her. Det er nemlig så skremmende og skuffende dette er, twitret han.

Apatow har fortsatt med spark til Trump på Twitter etter at valgresultatet var endelig avgjort.

- Han sa at det kommer til å bli sååå mange jobber. Og han skal banke dritten ut av IS og være venn med Putin. Han kommer til å være så opptatt! skrev filmprodusenten på Twitter i 8.40-tiden norsk tid.