«James Bond»-premiere:

- Man vil jo ofte være helten

Flere kjendiser hadde dukket opp i høstregnet for å se den nye Bond-filmen.

GIFT: Henrik og Liva Ingebrigtsen var bare noen av kjendisene som ankom den røde løperen for Bond-premiere. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
GIFT: Henrik og Liva Ingebrigtsen var bare noen av kjendisene som ankom den røde løperen for Bond-premiere. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

COLOSSEUM (Se og Hør): Det var liten tvil om at gjestelista under premieren på den nye «James Bond»-filmen «No Time To Die» i London var kjendistung tidligere denne uka.

På gjestelisten sto nemlig en rekke kongelige - prins Charles (72), hertuginne Camilla (74), prins William (39) og hertuginne Kate (39).

Her til lands kan man se filmen fra i morgen, 1. oktober, og til tross for at det ikke dukket opp noen kongelige på den røde løperen, var det flere kjente fjes som hadde tatt turen til Colosseum kino i Oslo for å få med seg premieren.

NORGE: I den ferske James Bond-traileren finner vi flere klipp fra scener spilt inn i norge. Filmen har premiere 30. september. Bilder fra Universal. Vis mer

Helt eller skurk?

Etter nesten halvannet år med utsettelse er det nemlig endelig klart for premiere på Daniel Craigs (53) siste film som agent 007. Derfor ble det også rød løper, Aston Martin, Bond-musikk og smoking utenfor Colosseum kino.

Den tidligere «Skam»-stjernen Cengiz Al (24) var en av kjendisene som tok seg turen i høstværet. Han tror selv han kunne gjort en grei figur som den legendariske agent 007.

SKURK ELLER HELT?: Skuespiller Cengiz Al føler aller mest for å være helten, men innrømmer at det hadde vært gøy å prøve seg som skurk. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SKURK ELLER HELT?: Skuespiller Cengiz Al føler aller mest for å være helten, men innrømmer at det hadde vært gøy å prøve seg som skurk. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Jeg skulle gjort mitt beste for å bli den beste fra utlandet til å spille James Bond. Det kan jeg si, ler han til Se og Hør.

- Hvis du kunne velge mellom å være Bond eller skurk, hva ville du vært?

- Det er litt gøy å spille skurk, men man vil jo ofte være helten. Så jeg gir et veldig stereotypisk svar og sier selvfølgelig James Bond. Men jeg kunne likt å være skurk også. Man må prøve alle roller.

24-åringen innrømmer videre at han har vært Bond-fan hele livet og at han synes det hadde vært kult hvis en dame hadde overtatt som James Bond nå som Daniel Craig gir seg.

- En kvinne som agent 007. Det fucker jeg ikke med as, deler Cengiz Al.

TRAVEL: Siste mann på plass i kinosalen var John Carew. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TRAVEL: Siste mann på plass i kinosalen var John Carew. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
STRÅLTE: Skuespiller Alexandra Gjerpen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
STRÅLTE: Skuespiller Alexandra Gjerpen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Sett alle

Ekteparet Henrik og Liva Ingebrigtsen var også på plass på den røde løperen torsdag, og gledet seg til filmkveld.

- Jeg har vel sett alle James Bond-filmene. Jeg er ganske glad i dem altså, forteller Liva til Se og Hør.

EKTEPAR: Henrik og Liva Ingebrigtsen var på plass. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
EKTEPAR: Henrik og Liva Ingebrigtsen var på plass. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Når det gjelder hvem hun ønsker til å overta rollen etter Daniel Craig, så har hun ikke noen konkrete skuespillere i tankene, men en kvinnelig spion kan hun derimot ikke tenke seg.

- Jeg er feminist, men akkurat James Bond er skrevet for en mann. Men kanskje de heller kan komme opp med en ide til en skikkelig skikkelig tøff jente som kan ha sitt eget univers. James Bond er James Bond. La oss lage ei kul dame, men ikke begynn å blande dem.

Ektemannen Henrik sa seg enig med kona angående om det nå burde bli en kvinnelig James Bond.

- Jeg har vokst opp med James Bond på tv. Det gikk jo nesten hver helg. Og før vi kunne engelsk, så vi «Licence to Kill» som han hadde tatt opp på VHS fra TV. Jeg er akkurat så gammel, flirer han og fortsetter:

- Så jeg synes det blir litt rart, men jeg forstår poenget. Det får jo veldig mye oppmerksomhet, men det er jo basert på bøkene av Ian Fleming der en mann har hovedrollen. Jeg stiller meg bak det Liva sa - en tilsvarende rå rolle for en kvinne kan vi ha.

DRESS OG SLIPS: Skuespiller Anders Baasmo. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
DRESS OG SLIPS: Skuespiller Anders Baasmo. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Henrik er skråsikker på at han hadde klart seg bra i rollen som agent 007. Liva er imidlertid mer sikker på at han hadde passet i rollen som Johnny English (parodi på James Bond journ.anm.).

- Jeg kunne klart meg veldig bra som Bond. Jeg er glad i å hoppe i fallskjerm, sikkert en habil skyter, flink til å løpe. Jeg kan være James Bond, så kan du være Jane Bond, sier han, og ser på kona.

MEDBRAKT CHIPS: Roer Olaf Tufte dukket opp med en chipspose. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MEDBRAKT CHIPS: Roer Olaf Tufte dukket opp med en chipspose. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
FLØYEL: Programleder Peter Bubresko. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FLØYEL: Programleder Peter Bubresko. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
TRYLLERIER: Alexx Alexxander dukket også opp. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TRYLLERIER: Alexx Alexxander dukket også opp. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer