ET EVENTYR: Pia forteller at det har vært et eventyr å få være med på "Les Misérables". Her i rollen som Fantine i oppsetningen.  Foto: Oslo Nye Teater
ET EVENTYR: Pia forteller at det har vært et eventyr å få være med på "Les Misérables". Her i rollen som Fantine i oppsetningen. Foto: Oslo Nye TeaterVis mer

- Man må være litt kjedelig

Slik holder Pia Tjelta seg i musikal-toppform!

SEHER.NO: Onsdag denne uken var det duket for storslått teaterfest, da Oslo Nye Teater hadde premiere på den verdenskjente musikalen "Les Misérables".

Blant hovedrolleinnehaverne i storsatsingen er en av Norges mest kjente skuespillerinner - Pia Tjelta (31).

Tjelta deler rollen som alenemoren Fantine med Trine Wenberg Svensen, og dette er faktisk skuespillerinnens første musikaljobb noensinne.

Derfor var det med stor spenning hun så frem mot premierekvelden og det å synge foran flere hundre forventningsfulle publikummere.

- Var veldig nervøs
Men med gode kritikker i landets største aviser, var Pia svært fornøyd og lettet dagen etter premieren.

- Det er veldig hyggelig og en vanvittig lettelse. Det er alltid litt galskap før en premiere. Det var omtrent sånn at den siste knappen ble sydd i mens vi gikk på scenen, humrer hun til Seher.no.

For selv om hun har vært med i flere teateroppsetninger og noen av landets største filmer, innrømmer skuespillerinnen at hun var nervøs.

- Ja, jeg var veldig nervøs. Men jobben min er jo først og fremst som skuespiller, og sånn sett er det ikke så annerledes. Det viktige er å formidle og berøre publikum, forteller hun.

Ifølge Pia har "Les Misérables" så langt vært en fantastisk opplevelse.

- Det har vært et eventyr, og særlig det å jobbe med Svein Sturla Hugnes. Jeg er så takknemmelig. Han er et eventyr å jobbe med, og både han og Atle Halstensen, som er musikalsk leder, har vært fantastiske. I tillegg er det et flott ensemble, som har tatt godt vare på hverandre. Man er aldri alene når man jobber med teater, sier hun.

Passer på helsen
For å forberede stemmen til opptredene, har skuespillerinnen gått til sangpedagog. Likevel innrømmer hun at det er viktig å passe på helsen når man er med på en slik oppsetning.

- Man må passe på seg selv. Rett og slett være litt kjedelig, og drikke masse ingefærte, humrer hun, og legger til:

- I tillegg er det viktig å være i god form, så du ser ikke meg så mye ute lenger. Men det er veldig greit å være sunn og.

Et av Pias beste tips for å holde seg i form er yoga, som hun forteller at hun er blitt helt avhengig av.

- Jeg har blitt helt frelst av yoga. For meg er det blitt en nødvendighet. Det handler om å finne ro, sånn at man holder kontroll på kroppen og pust. Det er et kjempebra redskap og utrolig nyttig, forteller hun.

Når det gjeleder planer fremover, kommer skuespillerinnen til å være opptatt med "Les Misérables" en god stund til. Men Pia ser ikke helt bort fra at det kan dukke opp nye prosjekter etterhvert.

Og på spørsmål om hun kunne tenke seg å være med på en filmmusikal, svarer hun lattermildt:

- Ja, det hadde jo vært fantastisk!

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Viste forelskelsen på premiere! '

Se videointervjuer med kjendisene på "Les Misérables"-premiere nedenfor:

[obj:media:7458]

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.