RISIKOSPORT? Årets «Farmen»-deltagere må tåle å bli filmet i en rekke situasjoner under deres opphold på gården. Foto: TV 2
RISIKOSPORT? Årets «Farmen»-deltagere må tåle å bli filmet i en rekke situasjoner under deres opphold på gården. Foto: TV 2 Vis mer

- Man må lese mye stygt om seg selv

NRK-profilen mener reality-TV er risikosport, og hadde aldri turt å delta selv.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: De siste par ukene har det vært duket for en rekke TV-premierer på de forskjellige kanalene, og både «Paradise Hotel», «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» og «Farmen» kjemper om TV-seerne.

Psykologer og eksperter har tidligere år gått ut i flere aviser og advart mot deltagelse i realitykonsepter, ettersom noen kan oppleve en nedtur når oppmerksomheten går over.

Den trønderske TV-profilen Tore Strømøy (50) har jobbet i TV-bransjen i en årrekke, og han mener de kan være risikosport å delta i reality-TV.

- Klart at det er en flott følelse å få masse tilbud og oppmerksomhet, men når lysene slåes av så kan man gå rundt og bli husket som «Farmen»-fyren resten av livet. Man må være klar over at man må lese mye usaklig og stygt om seg selv i media, men jeg regner med at kanalene har informert dem om det.

Strømøy tror mange blir overrasket over hvordan de selv blir fremstilt.

- Det er en risikosport fordi man ikke vet hvordan man framstilles på TV. Enkelte føler jo i ettertid at de ble framstilt usympatisk, mens de selv synes de er veldig sympatiske, sier han til Seher.no.

50-åringen mener det er viktig å huske på at man ikke er verdens navle, selv om man er med i et TV-program.

- Enkelte som er med i slike programmer tror de er større enn de er. Det er lett å tro at hele verden er opptatt av deg. Når man er uerfaren er det lett å gå på noen blemmer.

Strømøy ga i forkant av årets «Farmen» vennen Tommy Rodahl (47) noen tips før hans TV-opptreden, men selv hadde han aldri turt å stille opp på realityserier som «Farmen».

- Jeg hadde ikke turt å stille opp på noe sånt – ikke når man har så liten kontroll på hvordan man framstilles.
 
Strømøy har levd store deler av livet i rampelyset, og har blitt vant til at alle vil ha en bit av ham.

- Jeg tror det er noe man må akseptere, at det er sånn. Jeg lever et vanlig liv og spiser ute med døtrene mine, men man må ta en del hensyn og blir kanskje mer forsiktig og privat. Jeg prøver å ikke bli skremt, men merker innimellom at folk prater og peker. Det får jeg ikke gjort noe med, sier han til Seher.no.

Selv om han har akseptert å være allemannseie til tider, er det ikke alltid kjendisen setter pris på rampelyset.

- Det er ikke alltid jeg trives med det, men jeg hater det jo heller ikke, innrømmer han.

«Farmen» sendes på TV 2 mandag og torsdag klokka 20.00, samt lørdag klokka 21.40. Se Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Får hjelp av NRK-kjendis under «Farmen»

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer