Johannes Høsflot Klæbo er mye borte fra kjæresten:

- Man lærer seg å leve med det

Johannes Høsflot Klæbo åpner seg om kjærlighetslivet.

TRIVES: Johannes Høsflot Klæbo forteller at han liker sitt nye liv som samboer - selv om tiden ikke alltid strekker til. Foto: NTB scanpix
TRIVES: Johannes Høsflot Klæbo forteller at han liker sitt nye liv som samboer - selv om tiden ikke alltid strekker til. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Langrennsløper Johannes Høsflot Klæbo har hatt et gullår, både når det gjelder jobben og privatlivet. I fjor vår ble det kjent at han hadde funnet kjærligheten, og på løpende bånd siden da har han avslørt både det ene og det andre om sitt blomstrende privatliv.

22-åringens utvalgte er Pernille Døsvik, som han har kjent siden han var tenåring. Det er imidlertid først de siste årene at det har klaffet romantisk for de to.

Følelsene begynte å utvikle seg omtrent et år før avsløringen, og de var kjærester da Klæbo stakk av med tre gull under OL i fjor.

Tidligere i år kunne de røpe at de skulle flytte sammen, og midt på sommeren ble det kjent at de hadde kjøpt seg hus sammen. Nå forteller skiløperen åpent om sitt nye liv som samboer, og hvordan det kan være vanskelig å få hverdagen til å gå opp når man har et såpass hektisk yrkesliv.

Se dette innlegget på Instagram

Hipp hipp 🇳🇴

Et innlegg delt av Johannes Høsflot Klæbo (@johanneshk)

- Nesten ikke hjemme

Det er et hus i Trondheim til ni millioner paret har kjøpt seg. De kan boltre seg på et bruksareal på 201 kvadratmeter, og har ifølge Klæbo selv «magisk utsikt». Døsvik har tidligere uttalt at hun eier en femtedel av eiendommen.

OPPTATT: Johannes Høsflot Klæbo etter sprintseier på rulleski foran Pål T. Aune og Thomas H. Larsen under Toppidrettsveka i slutten av august.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
OPPTATT: Johannes Høsflot Klæbo etter sprintseier på rulleski foran Pål T. Aune og Thomas H. Larsen under Toppidrettsveka i slutten av august. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

I et nytt intervju med VG kan langrennsstjernen imidlertid fortelle at han ikke har rukket å nyte verken plassen eller utsikten til det fulle riktig ennå.

- Jeg trives. Men jeg har nesten ikke vært hjemme. Da vi tok over var det rett på samling i Steinkjer, så var det rett på Toppidrettsveka og så videre hit. Men jeg får noen oppdateringer. Jeg har ikke sovet mange netter der. Nå er det møblert og alt, så nå er det «boandes», sier han til avisen.

Han beskriver det som fint at han endelig har klart å forlate redet hos mor og far. Likevel legger han ikke skjul på at han kommer til å besøke dem tidvis, og at han ikke er fremmed for å be om hjelp med klesvasken.

Selv om Klæbo ikke har rukket å tilbringe så mye tid hjemme med Døsvik, avslører han overfor avisen at han trives med sitt nye liv som samboer.

- Dersom man ser på timeplan og samlingsdøgn så er vi mye borte. Så lenge man holder på med denne sporten her vil det være slik. Men man lærer seg å leve med det og jeg syns det fungerer bra nå, sier han, og legger til at han prøver å være så romantisk som mulig når han først er hjemme.

Med det nye huskjøpet har Klæbo blitt voksen på rekordtid. I april i år ble det nemlig kjent at 22-åringen allerede har kjøpt seg hytte på Skeikampen, der han har lagt ned flere hundre treningstimer på ski. Prisen ville han derimot ikke si noe om, men VG hevdet at prisen ville være på rundt fire millioner kroner.

TINDER?: Den unge langrennsstjerna Johannes Høsflot Klæbo avslører litt av hvert om langrennsgutta våre. Reporter: Hanne Kathrine Bratholt, Video: Sølve Hindshamar, Klipp: Frida Andersen Vis mer

Insta-flørt

Det var ikke gitt at Johannes og Pernille skulle finne hverandre i det hele tatt. I en av videoene på Klæbos Youtube-kanal kom det nemlig frem at Klæbo har vært interessert i sin nåværende kjæreste siden ungdomsskolen.

Han hadde nemlig forsøkt å sende henne en venneforespørsel på Facebook da de var tenåringer, men denne ble ikke oppdaget av Døsvik før etter at de hadde begynt å holde på.

Senere skulle tilnærmelsene hans derimot vise seg å fungere. Som flere moderne forhold, startet også dette på internett.

- Jeg så et bilde av Pernille på Instagram, og så tenkte jeg «oi». Jeg måtte inn og følge, eller om jeg bare likte et bilde. Uansett, da jeg kom hjem fra fotballtrening sto det at hun hadde lagt meg til på Snapchat. Da tenkte jeg at jeg bare måtte ta sjansen her. Så begynte vi å snakke sammen, og vi møttes kort tid etter det, har han uttalt i en tidligere video på sin Youtube-kanal.

Han er glad han tok steget, både på Facebook da de var yngre og på Instagram i voksen alder.

- Jeg har hatt sansen for Pernille siden jeg gikk på ungdomsskolen, så jeg har rett og slett gått og ventet på det. Så jeg var veldig glad da det gikk som det gikk.

LES OGSÅ: Gir ny oppdatering om helsen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer