LIVSGLAD: For et par år siden ble evigunge Wenche Myhre kreftsyk. I dag omtaler hun året som brystkreftrammet som ett av sine fineste år, fordi hun fant så mye støtte og kjærlighet i sine nærmeste. Foto: Stella Pictures
LIVSGLAD: For et par år siden ble evigunge Wenche Myhre kreftsyk. I dag omtaler hun året som brystkreftrammet som ett av sine fineste år, fordi hun fant så mye støtte og kjærlighet i sine nærmeste. Foto: Stella PicturesVis mer

- Man kommer til et nullpunkt i livet

Men Wenche Myhre mener at tiden som kreftsyk ble en av hennes fineste perioder.

SEOGHØR.NO: Artist Wenche Myhre, som i vinter feiret 66-årsdagen på scenen, har levd et liv fylt av begivenheter, oppturer og nedturer.

I 2010 ble hun dessuten rammet av brystkreft, men i dag er den energiske sangeren kreftfri.

Til VG Helg forteller hun om sine tanker om sykdommen i retrospekt.

- Når den rammer kommer man til et nullpunkt i livet som gjør at du må nyorientere deg. Det var trist og helt forferdelig.

- Men i ettertid kan jeg si at det året jeg var syk, ble ett av mine fineste. Jeg måtte lene meg på familien, og den kjærligheten jeg følte fra de rundt meg, overskygget alt. Jeg fikk ikke opptre, jeg mistet håret og måtte ha parykk, men jeg ble aldri redd underveis, forteller Myhre til avismagasinet.

Den folkekjære artisten mener at hennes intense og innholdsrike liv er mye av grunnen til at hun holdt frykten på avstand som kreftsyk.

- Jeg har blitt et klokere menneske med sykdomserfaring i ryggsekken. Det er mye lettere å finne snarveier til avgjørelser nå. Det går fort å si ja. Eller nei, påpeker 66-åringen overfor VG Helg.

LES OGSÅ: - Hun har alt som skal til for å lykkes