Håvard Tvedten og Guro Fostervold

- Man kjenner jo på håpløshet

«71 grader nord»-Håvard forteller at paret ble sterkere.

ÅPNER OPP: Håvard Tvedten forteller at det var vanskelig i 2016, da kona hans ble sparket fra jobben sin. Han kan derimot avsløre at de fant håp i kaoset. Foto: Peder Gjersøe / NTB scanpix
ÅPNER OPP: Håvard Tvedten forteller at det var vanskelig i 2016, da kona hans ble sparket fra jobben sin. Han kan derimot avsløre at de fant håp i kaoset. Foto: Peder Gjersøe / NTB scanpix Vis mer

(Se og Hør): I januar 2016 ble tidligere sportsanker Guro Fostervold Tvedten (43) sparket fra jobben sin i Viasat, som følge av en nedbemanningsrunde.

Den tidligere TV 2-profilen, som er gift med tidligere håndballproff og «71 grader nord»-deltaker Håvard Tvedten (39), følte seg urettferdig behandlet. Hun stevnet arbeidsgiveren sin i retten, og partene inngikk etter hvert et forlik.

TV-AKTUELL: Håvard er med i årets sesong av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Her med John Arne Riise, Jan Thomas og Lars Erik Blokkhus. Foto: TVNorge
TV-AKTUELL: Håvard er med i årets sesong av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Her med John Arne Riise, Jan Thomas og Lars Erik Blokkhus. Foto: TVNorge Vis mer

Situasjonen var utvilsomt vanskelig for familien, som også består av sønnene Luka Tobias og Daniel Leander. Nå prater Håvard om hvordan de opplevde perioden. Han forteller at det var alt annet enn hyggelig, men at de ble sterkere sammen som par.

- Tøft

Det er i et intervju med «God kveld Norge» at Håvard letter på sløret om situasjonen. På skogstur med programleder Dorthe Skappel snakker de løst om flere ting, blant annet den imponerende håndballkarrieren, de sexy bildene og deltakelsen i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis».

Mot slutten av intervjuet går Håvard innom den vanskelige perioden for noen år siden.

- Det er jo tøft for alle som får en sånn beskjed. Man kjenner jo på håpløshet og synes det er urettferdig, forteller han åpent.

ROMANTISK: Håvard og Guro har vært der for hverandre hele veien. Her gir han sin utkårede et kyss etter å ha spilt sin 200. landskamp for Norge. Foto: Henning Jensen
ROMANTISK: Håvard og Guro har vært der for hverandre hele veien. Her gir han sin utkårede et kyss etter å ha spilt sin 200. landskamp for Norge. Foto: Henning Jensen Vis mer

Da Guro mistet jobben var det flere presseoppslag om saken, og detaljene i saken var lenge ukjent.

Hun valgte å gå rettens vei mot arbeidsgiveren, og prosessen endte til slutt altså med et forlik. Før hun begynte i Viasat, hadde hun vært sportsjournalist og anker i TV 2.

Selv om det var mye press på Guro i den vanskelige perioden, tror Håvard at de lærte noe av alt trøbbelet.

- Det har gjort at vi har blitt sterkere sammen. Vi vet jo veldig godt hvordan den prosessen var, og den har vi på en måte lagt bak oss nå, og vi velger å se framover og tar det med oss som en erfaring, forteller han åpent til Dorthe.

Guro og Håvard møttes første gang under håndball-VM i Tunisia i 2005. Han var på jobb for det norske herrelandslaget i håndball, hun for TV 2 Sporten.

Og det tok ikke lang tid før Guro innså at Håvard var noe helt spesielt, har hun uttalt til Dagbladet Magasinet.

- Det var en sånn utrolig merkelig komme hjem-følelse. «Du bor også i et rødt arkitekttegnet hus, ja. Og dine foreldre er også lærere, selvfølgelig». Det var bare en følelse av at det var noe som var ekstraordinært bra for meg.

11. juli 2009 giftet de seg, og kan snart feire ni år som rette ektefolk.

I «God kveld Norge»-intervjuet forteller Håvard at det i starten var vanskelig for enkelte å akseptere forholdet, på grunn av Guros rolle som journalist. Det har de derimot lagt bak seg nå, og lever ut sine dager sammen.

SNART TI ÅR: I 2009 giftet Guro og Håvard seg. Neste år kan de feire ti år som mann og kone. Foto: Espen Solli / Se og Hør
SNART TI ÅR: I 2009 giftet Guro og Håvard seg. Neste år kan de feire ti år som mann og kone. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer

- Vanskelig

Det er ikke bare Håvard som har snakket om Viasat-saken. I høst, i Guri Solbergs podkast «Bra damer», fortalte Guro selv åpenhjertig om hendelsen og hvordan det påvirket henne.

- Jeg var avhengig av å ha sterke folk rundt meg som minnet meg på hvem jeg var, og hva jeg kunne. Jeg har en veldig god heiagjeng i livet mitt. Familie og venner slo ring rundt meg, og løftet meg opp av et svart hull, sa hun i podkasten.

Det var i 2012 Guro valgte å gå fra TV 2 og over til Viasat, etter å ha jobbet der i 13 år.

- Å si opp i TV 2, er noe av det vanskeligste jeg har måttet gjøre, har hun tidligere uttalt overfor Se og Hør.

Hun startet sin karriere på TV 2 i 1999 som sportsanker. I tiden etterpå fikk hun større oppgaver i kanalen, som blant annet utegående reporter på diverse sportsarrangementer.

LES OGSÅ: - Det var ting jeg burde ha gjort som jeg ikke gjorde