- Man kan fort bli stigmatisert

Skuespillerstjernen synes ikke det er en fordel å ha et kjent navn.

IKKE ALLTID GUNSTIG MED ET KJENT FJES: Ifølge Pia Tjelta er det ikke alltid like greit å ha et kjent fjes i den norske film- og underholdningsbransjen. Skuespillerinnen, som for tiden spiller i «Reisen til julestjernen», var blant stjernene som deltok Foto: Adéle C. Blystad / Seher.no
IKKE ALLTID GUNSTIG MED ET KJENT FJES: Ifølge Pia Tjelta er det ikke alltid like greit å ha et kjent fjes i den norske film- og underholdningsbransjen. Skuespillerinnen, som for tiden spiller i «Reisen til julestjernen», var blant stjernene som deltok Foto: Adéle C. Blystad / Seher.no Vis mer
SEHER.NO: Onsdag avholdt Nationaltheateret vårlansering for 2011, og presenterte da hele reportoaret for den kommende vårsesongen.

Blant skuespillerstjernene tilstede på lanseringen, var Pia Tjelta (33), som for tiden spiller rollen som Sonja i «Reisen til julestjernen».

Tjelta har en sentral rolle i «Uskyld», som er en av 13 nye forestillinger som skal settes opp på teateret til våren.
 
Handlingen foregår i en by hvor det utløses en selvmordsepedemi, og overfor Seher.no innrømmer Tjelta at det er en ganske stor omveltning å gå fra å spille den til tider «irriterende snille» rollen som Sonja.

- Jeg går jo fra å spille Sonja til å spille selvmordskandidat. Jeg spiller en mor som har mistet barnet sitt på et veldig brutalt vis, og om hvordan det tapet og den sorgen ikke er til å bære for henne. Det er skikkelig heavy materiale, men jeg gleder meg veldig, sier hun til Seher.no.

Tjelta, som blant annet er kjent fra filmer som «Buddy», «Mars og Venus» og «Varg Veum: Falne Engler», har, sammen med stjerner som Ane Dahl Torp, Aksel Hennie og Nicolai Cleve Broch, blitt en av landets mest profilerte film, tv- og teaterskuespillere de siste årene.

For to uker siden kunne Nicolai Cleve Broch (35) fortelle Seher.no at det ofte kan være en ulempe å ha et kjent ansikt i filmbransjen, og at han ofte får høre at han «er med på alt», selv om det ikke stemmer.

- Det som er så rart er at vi betaler på en eller annen måte en pris for at det vi gjør blir bra. At det synes godt og at mange går og ser det, og da får folk en følelse av at vi er med på alt. Så noen ganger har jeg sagt at det som lønner seg er å spille hovedrollen i en norsk film som ikke går så bra. Da får du jobbe masse, sa Cleve Broch.

Til Seher.no forteller Tjelta at hun er helt enig med skuespillerkollegaen, og at det ikke alltid er like gunstig å være kjent som mange kanskje tror.

- Akkurat det er jeg helt enig i. Det at de samme personene har roller i alt er bare tull, så det der stiller jeg meg bak. Man kan fort bli stigmatisert i et så lite land som Norge, og som Nicolai sa, så er det ikke alltid bare en fordel å ha jobbet mye. Ofte så vil regissøren finne opp kruttet på nytt, sier hun. 

- Har du merket dette selv?

- Vel, jeg har jo ikke filmet på en stund nå, så ja, jeg har vel opplevd at det ikke nødvendigvis er en fordel å ha et ansikt som folk kjenner. Og så er det dette med å snakke med pressen, man er på en måte kontraktsfestet, men så må man by på andre deler av seg selv og, som ikke egentlig handler om yrket mitt. Og det gjør jo noe med yrkesstoltheten, for dette er først og fremst jobben min, sier Tjelta.

«Uskyld» har premiere på Nationaltheateret 21. januar 2011.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:   - Vi betaler en pris for at det vi gjør blir bra