<strong>I HARDT VÆR:</strong> Det ble raskt lagt merke til da prins Daniel glemte noe vesentlig da han oppsummerte året med kongefamilien. Sin egen feil rettet han raskt opp i. Foto: NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Det ble raskt lagt merke til da prins Daniel glemte noe vesentlig da han oppsummerte året med kongefamilien. Sin egen feil rettet han raskt opp i. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prins Daniel:

- Man hørte at prins Daniel angret

Prins Daniel tok grep da han innså sin egen feil.

Publisert

Prins Daniel (45) har blitt en yndling blant det svenske folk etter at han giftet seg med kronprinsesse Victoria (41) i 2010. Tradisjon tro oppsummerer den svenske kongefamilien året som er gått i likhet med den norske kongefamilien, noe de også gjorde før nyttår i 2018.

Programmet, «Året med kungafamiljen», som i utgangspunktet skulle trekke fram alt kongefamilien fikk ta del i i fjor, ble alt annet enn satt pris på hos enkelte svensker. Ifølge Expressen gikk det nemlig ikke helt som planlagt da prins Daniel snakket om da han tok del i åpningen av en ny ishall på Ockelbo.

Legger seg flat

I programmet uttrykte nemlig prins Daniel sin glede over å ha fått spille hockey med gutta, noe som har fått enkelte til å sperre opp øynene.

Den svenske hockeystjerna Maria Rooth (39), som blant annet var på landslaget for Sverige under OL i 2002 og 2006, var også til stede under åpningen sammen med prinsen. Hun reagerte kraftig på hvordan 45-åringen ikke nevnte kvinnene som var til stede.

- Jeg har spilt hockey siden jeg var fire år gammel og er vant til hvordan man drar alle over en kam. Jeg har møtt prins Daniel og vet at han er fantastisk mann, men jeg kjente at han kunne sagt det bedre. Jeg vet jo at han ville inkludere oss også, sier hun ifølge avisa.

Kommentaren skal ifølge Expressen ha minnet Rooth på hvor mannsdominert hockeyverden er.

I ettertid fikk prins Daniel øynene opp for de sterke reaksjonene og tok raskt grep. Rooth skriver nemlig i et lengre innlegg på sin Instagram-profil, hvor hun har lagt ut et bilde av seg selv og prinsen, at 45-åringen ringte henne.

- I telefonen hørte man at prins Daniel angret, og jeg kjente at han mente alvor da han ba om unnskyldning. Han skammet seg, skriver hun blant annet.

<strong>FAVORITT:</strong> Den svenske kronprinsfamilien er godt likt i Sverige. Her er prins Daniel og kronprinsesse Victoria med to år gamle prins Oscar og seks år gamle prinsesse Estelle. Foto: NTB Scanpix
FAVORITT: Den svenske kronprinsfamilien er godt likt i Sverige. Her er prins Daniel og kronprinsesse Victoria med to år gamle prins Oscar og seks år gamle prinsesse Estelle. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skryter av prinsens mot

Videre påpeker den tidligere hockeystjerna at alle mennesker kan si feil og at gamle vaner er vonde å vende.

- Forskjellen er når du har mot til å be om unnskyldning og reflektere.

Helt til slutt takker Rooth prinsen for hans mot og for å ha tatt kontakt med henne.

Informasjonssjef ved det svenske hoffet, Margareta Thorgren, sier til avisa at prinsen og kongefamilien raskt tok handling da de ble gjort oppmerksomme på reaksjonene.

- Så fort prinsen innså sin feil ville han ummidelbart kontakte Maria Rooth. Selv om han i dette tilfellet sto i guttas garderobe ville han selvsagt beklage seg, sier hun.

LES OGSÅ: - Det var aldri et alternativ å legge opp

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer