Ellen Arnstads sønn Joachim er død:

- Man greier ikke forberede seg på å miste et barn

Joachim Arnstad ble 26 år gammel.

DØD: Ellen Arnstads sønn, Joachim er død. Det skriver hun på sin egen Facebook-side torsdag. Foto: Privat
DØD: Ellen Arnstads sønn, Joachim er død. Det skriver hun på sin egen Facebook-side torsdag. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ellen Arnstads (54) sønn Joachim, er død. Han ble 26 år gammel. Det skriver Arnstad i et innlegg på sin egen Facebook-profil. Arnstad har i flere år vært sjefredaktør i Se og Hør og konsernleder i Aller Media.

- Da la vår elskede sønn, Joachim, ut på sin siste reise i natt, skriver hun i det rørende innlegget.

Joachim fikk i 2001 påvist en sjelden, genetisk sykdom som gjennom årene har redusert helsen hans. Diagnosen fikk han som sjuåring og beskjeden fra Rikshospitalet ga ham den gang en dyster prognose.

Arnstad har tidligere snakket svært åpent om at sønnens sykdom, som gradvis har gjort ham både blind og multifunksjonshemmet.

- Det har vært en ventesorg i 19 år, men man greier ikke forberede seg på å miste sitt barn. Joachim har kjempet og vi har kjempet for at han skulle få et så bra liv som mulig, uttrykker Ellen Arnstad overfor Se og Hør.

- I dag takker vi alle hjelperne på vår vei. Det var så mange som elsket Joachim og viste ham omsorg gjennom alle livets faser, og det er en trøst i den store sorgen, uttrykker hun videre.

I fjor ga Arnstad ut boka «Alt du ikke ser. Livet med Joachim», som dreide som om sønnens alvorlige sykdom.

I mai ble det også kjent at han hadde fått påvist coronaviruset, noe som førte til at han ble satt i isolasjon. Det skrev Arnstad i et innlegg på Facebook.

«Vår kjære og sårbare Joachim fikk påvist covid-19 for to uker siden. Han har vært isolert på rommet sitt på Grefsenkollen Bolig- og avlastning med fantastiske hjelpere døgnet rundt. Takk til englene på gulvet! Vi gir ikke opp håpet! Du fikser dette, gutten min», skrev hun i innlegget.

Bodde på avlastningshjem

Siden 2011 har Joachim bodd på Grefsenkollen Bolig- og avlastingshjem, hvor han har fått kontinuerlig pleie av helsepersonell. Da det ble kjent at Arnstads sønn hadde fått påvist coronaviruset tidligere i mai, roset hun de ansatte på stedet.

- Kan bare understreke hvor takknemlige vi er overfor de ansatte på Grefsenkollen Bolig- og avlastning som passer på Joachim i fullt smittevernsutstyr i isolat på rommet hans døgnet rundt, fortalte hun til Se og Hør.

Arnstad har i VG vært åpen om fortvilelsen over å se sønnen bli sykere og sykere, og hvordan familien har taklet sykdommen.

- Jeg måtte bruke tid på å se sønnen min som noe annet enn bare et sykt barn, plassere sykdommen «bak» mennesket Joachim. Det ville bli et annerledes liv, men hvor raskt utviklingen ville gå, kunne ingen svare på, fortalte hun til avisa i 2018.

I 2017 sluttet Arnstad i jobben som konserndirektør i Aller, etter å ha jobbet i mediekonsernet siden hun var 20. Årsaken var at hun ville være mest mulig sammen med sin syke sønn.

- Jeg har reflektert mye over hva som er motsetningen mellom et lykkelig liv og et vellykket liv. I samfunnet vårt synes vi å ha et helt klart bilde av hva et vellykket liv er. Men det trenger ikke være et lykkelig et. Jeg ser at Joachim har hatt et lykkelig liv, til tross for at det ikke har vært vellykket ut fra slik vi definerer begrepet, sa Arnstad i et intervju med Dagbladet i 2017.

ÅPEN OM SYKDOMMEN: Arnstad har snakket svært åpent om sønnens alvorlige sykdom. Foto: NTB Scanpix
ÅPEN OM SYKDOMMEN: Arnstad har snakket svært åpent om sønnens alvorlige sykdom. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Toppmodell døde i flystyrt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer