- Man glemmer nesten hvor foraktelig og pompøs han er

Kanye Wests bruk av datteren i sin nye video vekker reaksjoner. Se videoen her!

FÅR RIS OG ROS: I videoen til låta «Only One», viser rapper Kanye West frem en mykere side sammen med datteren North West. Mens flere nettsteder hyller musikkvideoen til Spike Jonze, mener andre den er manipulerende og spekulativ. Foto: Skjermdump, YouTube
FÅR RIS OG ROS: I videoen til låta «Only One», viser rapper Kanye West frem en mykere side sammen med datteren North West. Mens flere nettsteder hyller musikkvideoen til Spike Jonze, mener andre den er manipulerende og spekulativ. Foto: Skjermdump, YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Rap-stjernen Kanye West (37) hadde denne uken premiere på musikkvideoen til låta «Only One», der Beatles-legenden Paul McCartney (72) også bidrar.

Det uvanlige samarbeidet er ikke det eneste som sikrer videoen, regissert av den Oscar-vinnende regissøren Spike Jonze, oppmerksomhet.

Musikkvideoen, som i likhet med Beyoncés «7/11»-video minner om amatøropptak, inneholder flere hjertevarmende scener der en faktisk smilende Kanye West er sammen med datteren North (19 mnd).

Det lille sjarmtrollet, som er rap-stjernens øyensten, blir sunget for mens Kanye West holder henne i armene sine. Ifølge Huffington Post er «Only One» en hyllest til Kanye og Kim Kardashians (34) lille datter.

Videoen, som er tilgjengelig på Wests hjemmeside, har siden fredag hatt nesten 1,5 millioner visninger på YouTube.

Hva synes du om Kanyes nye musikkvideo? Se den her og døm selv:

- Manipulerende

Nettsider som SugarScape og PopSugar har rost den sjarmerende videoen. Særlig The Daily Beast er derimot svært skeptisk til Kanye Wests nye sjarmoffensiv, selv om nettstedet ikke kan nekte for videoens emosjonelle appell.

Saken fortsetter under bildet.

KJENDISBABY: Kim Kardashian og Kanye West tar gjerne med datteren på celebre arrangementer og kler henne opp i antrekk som matcher dem. Her på Givenchy-visningen under moteuken i Paris høsten 2014.  Foto: Corbis/All Over Press
KJENDISBABY: Kim Kardashian og Kanye West tar gjerne med datteren på celebre arrangementer og kler henne opp i antrekk som matcher dem. Her på Givenchy-visningen under moteuken i Paris høsten 2014. Foto: Corbis/All Over Press Vis mer

- Å se pappa og baby i et så ømt og intimt øyeblikk er nesten ufattelig bedårende. Det spiller på følelsene dine som om de er en hersens ukulele. Det får deg nesten til å glemme hvor ulidelig berømmelseshungrig og pompøs, og hvilken manifestasjon av alt som er foraktelig ved kjendiskulturen, som Kanye West faktisk er, mener The Daily Beast.

Nettstedet slakter altså «Only One»-videoen for å være følelsesmessig manipulerende.

Og fremfor å hylle det faktum at 37-åringen - beryktet for sitt enorme ego og divanykker - viser en mer jordnær side av seg selv, mener The Daily Beast det hele er en kynisk strategi.

- Å bruke klipp av Kanye som henger med North West i videoen er et ypperlig virkemiddel for å gjøre rapperen mer menneskelig. Men, på den annen side, Kanye bruker datteren som et verktøy i karrieren sin, skriver nettstedet.

Kim Kardashian har på sin side vakt oppsikt ved å kle opp lille North i antrekk som matcher reality-skjønnhetens egne, og ved å nesten glemme igjen datteren på hotellet under moteuken i Paris:

MYE OPPMERKSOMHET: Ekteparet er også blitt kritisert for å gi datteren hull i ørene og for å klippe henne bort på «selfies». Her på flyplassen i Washington D.C. forrige helg, da Kanye skulle motta sin BET Honors 2015 Award. Foto: Stella Pictures
MYE OPPMERKSOMHET: Ekteparet er også blitt kritisert for å gi datteren hull i ørene og for å klippe henne bort på «selfies». Her på flyplassen i Washington D.C. forrige helg, da Kanye skulle motta sin BET Honors 2015 Award. Foto: Stella Pictures Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg var helt uforberedt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer