Farsdag 2017:

- Man er ikke opplært til å oppdra barn

I anledning farsdagen har et knippe norske kjendiser åpnet seg opp om foreldrerollen.

TREBARNSFORELDRE: Marian og Nils Jørgen har tre barn sammen. Og ifølge dem selv er tre nok. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
TREBARNSFORELDRE: Marian og Nils Jørgen har tre barn sammen. Og ifølge dem selv er tre nok. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer
Publisert

(Se og Hør): For mange endrer livet og hverdagen seg når de blir foreldre, og et knippe norske kjendiser snakker ut om tilværelsen i den viktige rollen.

Blant andre skuespillerparet Marian Saastad Ottesen (41) og Nils Jørgen Kaalstad (38), som har tre barn sammen, setter pris på livet som foreldre.

- En superpappa

Da Se og Hør møtte dem på premieren til sesong to av NRK-serien «Vikingane», som de begge medvirker i, kunne Marian i anledning farsdagen fastslå at de skal feire dagen med bask og bram.

- Ja, vi skal virkelig feire i år, så Jøgge kan bare glede seg, sier hun og 41-åringen vet hva trebarnsfaren vil få i gaver.

- Det blir mye kos og mye tegninger. Det er det vi pleier å få og det holder det altså, sier hun.

Marian holdt ikke tilbake på lovordene om faren til barna sine, og en ordentlig feiring er vel fortjent, ifølge henne selv.

- Han er en kjempebra pappa. Jøgge er en superpappa.

- Barna elsker han, legger hun til.

Ble foreldre igjen

I februar kunne Marian bekrefte overfor Dagbladet at paret hadde fått sitt tredje barn sammen, men da de på premieren av «Vikingane» ble spurt om de kunne tenke seg flere barn, var de samstemte i svaret sitt.

- Det holder med tre, det er vi enige om, sier Nils Jørgen til Se og Hør.

- Der er vi enig, vi har fått tre skjønne barn. Får vi flere så må vi ha ny bil og alt blir så upraktisk, legger Marian til.

KLØNETE: Det skal ikke være lett å få broren sin til Vallhall. Video: Viafilm/NRK. Vis mer

For mange endrer hverdagen seg drastisk når man blir foreldre, men Marian kan avsløre at Nils Jørgen er den samme som da de først møttes.

- Jeg føler jo at vi er de samme begge to, men livssituasjonen er kanskje forandret.

Flere barn

Tidligere «Nytt på nytt»-programleder og nå TVNorge-profil Jon Almaas (50) har to barn på 12 og 15 år, sammen med kona Ellen Christin Heider, i tillegg til at han har to bonusdøtre.

FLERE BARN: Jon Almaas kunne godt tenke seg flere barn, men er fornøyd med dem han har. Foto: Morten Eik/Se og Hør.
FLERE BARN: Jon Almaas kunne godt tenke seg flere barn, men er fornøyd med dem han har. Foto: Morten Eik/Se og Hør. Vis mer

Overfor Dagbladet forklarer Jon at til tross for at det begynner å bli noen år siden, har han fremdeles tilværelsen som småbarnspappa friskt i minne.

På spørsmål om han nå ville hatt flere barn kan han avsløre at han gjerne skulle hatt det.

- Jeg kunne gjerne hatt flere barn, men da skulle jeg startet tidligere. Mine barn er i den alderen at de kan passe på seg selv, og at det da skal komme en liten tass og stikke kjepper i hjulene mine, det hadde ikke passet inn i mitt privatliv nå, sier han muntert og understreker:

- Men jeg kunne godt hatt fem barn, det er veldig hyggelig med barn. Akkurat nå er det bare veldig fint som det er.

I forbindelse med ny sesong av "Nytt på nytt" intervjues programleder Jon Almaas og programmets faste paneldeltakere Ingrid Gjessing Linhave og Knut Nærum. Der kommer det blant annet frem at Ingrid er i slekt med Jon Almaas. Vis mer

- Lærer mens man går

Skuespiller Jon Øigarden (46) spiller i likhet med Marian og Nils Jørgen i «Vikingane».

46-åringen har barna Filip, Mirella og Thea sammen med kona Caroline Giertsen Øigarden (43), og til Dagbladet kunne han fastslå at han som person har endret seg noe etter at han ble far, og at det er spesielt tiden i hverdagen som har blitt mer hektisk.

Jon legger ikke skjul på at ingen er opplært til å oppdra barn, men at man lærer underveis.

- Jeg håper og tror jeg er en god pappa. Samtidig kan jeg nok kjenne litt på dårlig samvittighet for at jeg ikke gjør en bra nok innsats, sier han til avisen.

- Noen ganger føler man at man ligger mer bak enn foran. Heldigvis lærer man underveis, legger han til.

Jon forklarer overfor avisen at oppdragelse og verdier er noe han setter høyt hos sine tre barn.

LES OGSÅ: – Dobbel babylykke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer