ENKELT: - Man blir no kjendis bare man sparker med beina i en revy, sier Bjørn Opsahl. Foto: TV3
ENKELT: - Man blir no kjendis bare man sparker med beina i en revy, sier Bjørn Opsahl. Foto: TV3Vis mer

- Man blir jo kjendis av ingenting

Fotograf Bjørn Opsahl mener det er altfor enkelt å få et navn i Norge.

SEHER.NO: Bjørn Opsahl (40) fotograferer og coacher jentene i "Top Model" på TV3, og det er ikke sjelden av vi ser han kjefte jentene huden full på fotoshoot.

Men det er ikke alt som blir vist på TV.

- Det er mye som ikke blir vist på TV. Jentene får mye coaching, men der morsommere å vise at jeg sprekker av raseri. Det funker på TV, og jeg driter i hva folk synes, sier Opsahl til Dagbladet Fredag.

Fotografen mener at folk er for lite sultne i Norge, og har nå flyttet til USA. - Vi har for lite jantelov, mener han.

- Ja, nå blir man kjendis bare man sparker med beina i en revy. Hadde vi hatt mer jantelov ville det vært vanskeligere å stikke seg fram, og det kunne gjort folk flinkere. Det er ikke rart at alle store norske kunstnere måtte reise ut for å bli store. Det gjelder jo Kirsten Flagstad, Sonja Henie og helt fram til a-ha, sier han i intervjuet.

Noen kan kanskje mene at det er motiverende at det er enkelt å skaffe seg et navn, men Bjørn tror det er helt motsatt.

- Det er en sovepute. Man får seg et navn og lener seg tilbake. Jeg gjorde det selv. Jeg var en av de beste fotografene i Norge, og koste meg med det mens jeg så på "Prison Break" i sofaen. Derfor blir jeg heller en liten ert i USA. Det er skummelt det også, men jeg kunne bodd under ei bru for å gjøre det jeg brenner for. Det har jeg forresten gjort.

Du har bodd under ei bru?

- Ja, jeg var 23 år gammel og hadde blitt kasta ut av kjæresten. Jeg ventet på lønn, pakka meg inn i ei dynejakke og hadde tydeligvis råd til øl, for jeg kjøpte meg noen øl og la meg under Ankerbroa. Jeg ville ikke pantsette kameraet for det var det eneste fornuftige jeg hadde i livet mitt akkurat da. Jeg snurra håndtaket til kamerabagen rundt armen og brukte den som hodepute. Jeg var der i tre netter, da kom lønna og jeg booket meg inn på et dritthotell, avslutter han.

"Top Model" ser du på TV3 mandager klokken 20.30.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: - Vendela er nok litt streng