<strong>MGP-KLAR:</strong> 24 år gamle Stella Mwangi deltar i den tredje delfinalen i årets MGP, som går av stabelen i Skien lørdag kveld.  Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no
MGP-KLAR: 24 år gamle Stella Mwangi deltar i den tredje delfinalen i årets MGP, som går av stabelen i Skien lørdag kveld. Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no Vis mer

- Man blir ekstra opptatt av utseendet

MGP-håpet har merket skjønnhetspresset i musikkbransjen.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Lørdag er 24 år gamle Stella Mwangi fra Eidsvoll blant de syv deltagerne som kjemper om plass i den norske MGP-finalen i Skien.

I det som er den tredje delfinalen i årets sangkonkurranse opptrer 24-åringen med den selvskrevne låten «Haba Haba», som er inspirert av afrikansk musikk og Stellas bestemor fra Kenya.

MGP-debuten er imidlertid ikke 24-åringens første opptreden for et tusentalls mennesker.

Stella er nemlig en stor stjerne i Afrika, og særlig hjemlandet Kenya, og har tidligere varmet opp for superstjerner som Busta Rhymes og opptrådd for Nelson Mandela. Låtene hennes har også vært brukt i suksess-serier som «America's Next Top Model» og «Melrose Place».

I 2009 ble hun nominert til årets nykommer under MTV Africa Music Awards, og i 2010 vant hun «Årets beste kvinnelige artist» under Øst-Afrikas Chaguo La Teeniez Awards.

Men selv om 24-åringen har masse erfaring fra musikkbransjen, sier hun til Seher.no at hun gruer seg og er skikkelig nervøs i forkant av MGP.

- Jeg har vært i Kenya og holdt konsert for 8000 folk før, men der var det jo ikke direkte. Jeg gruer meg skikkelig til det her faktisk. Det blir kjempegøy, men også veldig skummelt. Hvis jeg gjør noe feil kan man ikke ta det opp på nytt igjen, smiler hun til Seher.no.

Stella er født i Kenya og bodde der frem til foreldrene flyttet til Eidsvoll da hun var fem år. Allerede som åtteåring skjønte hun at hun ville drive med musikk, og da særlig hip-hop og R&B.

Årene i bransjen har også lært henne at det er viktig ved image, og derfor er hun opptatt av å trene og passe på utseendet.

- Ja, jeg har blitt opptatt av trening de siste årene. Jeg var det ikke så mye før, men det er jo viktig. Jeg merker at jeg nå må trene minst én gang i uken. Det å være artist handler jo også i stor grad om å se ut som en artist, og da er det viktig å holde seg i form, og tenke på det med hår, utseende og klær. Det interesserer meg veldig, sier hun, og innrømmer at det er stort fokus på utseendet i musikkindustrien: 

- Man blir ekstra opptatt av utseendet når man holder på med det her. Og det ser man på konserter og sånn også, man kan ikke dukke opp i pysj. Folk kommer jo dit for å bli underholdt. 

Stella og familien flyttet til Norge  etter at faren fikk plass på Universitetet i Oslo. Det var imidlertid politiske grunner til at familien kom til Norge.

- Det var politiske grunner. Det var ikke krig i Kenya, men min far var politiker, og i gamledager kunne man ikke skrive og si så mye om regjeringen hvis ikke man var del av den. Så det var derfor. Faren min kom inn på universitet både her og i Canada, og så valgte de Norge. Og det er jeg veldig glad for, forteller hun. 

Selv om 24-åringen har bodd her mesteparten av livet, føler hun seg også kenyansk, og takker foreldrene for at de lærte henne morsmålet da hun var liten.

- Jeg føler meg veldig norsk, for jeg er jo oppvokst her. Men jeg takker foreldrene mine for at de lærte oss morsmålet vårt, for da kan jeg snakke med besteforeldrene mine og kommunisere med andre når jeg er i Kenya, og det er viktig, sier hun.

Du må jo savne familien din i Kenya veldig når du er her?

- Ja, jeg savner dem masse, men heldigvis er jeg der ganske ofte, fordi jeg holder en del konserter i Kenya. Jeg skulle veldig gjerne ønske at de var her nå, under MGP. Det hadde vært veldig gøy, men går dessverre ikke. Besteforeldrene mine har vært på besøk her tidligere, men likte ikke Norge så godt. Heldigvis snakker vi på telefonen, så vi får holdt kontakt uansett, sier hun.

Disse opptrer i Skien:
 
Susperia - Nothing Remains
Noora Noor - Gone With The Wind
Girl Happy - SOS
Grethe Svensen - Like Dreamers Do
The BlackSheeps - Dance Tonight
Stella Mwangi - Haba Haba
The Lucky Bullets - Fire Below

Den tredje delfinalen i MGP avholdes i Skien, og sendes på NRK1 lørdag 29. januar kl. 19.55!

Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Jeg så mitt første MGP på asylmottak

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer