HEMMELIGHETSKREMMERI: Peter (Jon Øigarden) besøker faren Tore (Terje Strømdahl) i «Mammon». Nå avslører Terje alt hemmelighetskremmeriet rundt serien.  Foto: NRK
HEMMELIGHETSKREMMERI: Peter (Jon Øigarden) besøker faren Tore (Terje Strømdahl) i «Mammon». Nå avslører Terje alt hemmelighetskremmeriet rundt serien. Foto: NRKVis mer

Mammon-skuespillerne fikk ikke vite hvem som var skurken

Mandag kommer endelig svaret på gåten i «Mammon». Den kommer som en overraskelse også på flere av skuespillerne.

SEOGHØR.NO: Mandag kveld kommer endelig svaret på gåten i NRKs suksessfulle serie «Mammon». Hvem er det som står bak? Hvem er skurken? Det spørsmålet kan selv ikke skuespillerne svare på.

Terje Strømdahl (61) spiller presten Tore Verås og faren til hovedpersonen Peter, spilt av Jon Øigarden (42). Han sier at det kun er skuespilleren som vet svaret.

- Hele tiden under innspillingen visste ikke vi hvem som var skurken. Det er det bare han eller hun som er skurken som vet. Alle skuespillerne levde i uvisshet, helt til den aktuelle skuespilleren ble bedt om å spille inn scenen hvor det ble avslørt, forteller han til Seoghør.no.

- Hva synes du om denne måten å gjøre det på?
- Jeg synes det er bra. Det er jo slik at en skuespiller som får vite at han er skurk eller morder med en gang han får manuset har en tendens til å gi små hint eller avsløre seg i løpet av serien, selv om han ikke ønsker det. Så ved å gjøre det slik at ingen vet, blir det ikke gitt noen ufrivillige signaler fra skuespillerne heller. Dette ble blant annet gjort under innspillingen av den danske serien «Broen» også, sier Terje.

Så mandagkveld sitter nok store deler av rollebesetningen klare foran TV-skjermen sammen med rundt en million andre nordmenn for å få med seg avsluttningen.

LES OGSÅ: Pappa døde da jeg var tre år