Brødrene om håndballstjerna Henny Ella Reistad:

- Mamma ville at vi heller skulle begynne å spille i korps

For håndballdebutanten Henny Ella Reistad har brødrene vært viktige støttespillere.

TETT FORHOLD: Brødrene til håndballdebutanten Henny Ella Reistad, Jon Halfdan Reistad og Petter Reistad, åpner opp om det tette søskenforholdet til håndballstjerna. Foto: NTB Scanpix, Privat
TETT FORHOLD: Brødrene til håndballdebutanten Henny Ella Reistad, Jon Halfdan Reistad og Petter Reistad, åpner opp om det tette søskenforholdet til håndballstjerna. Foto: NTB Scanpix, Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da håndballkvinnenes EM-tropp ble kjent, var det spesielt ett navn som vekket interesse hos mange: Henny Ella Reistad (19). Helset-jenta som aldri hadde spilt én eneste A-landskamp tidligere.

At Reistad skulle få særlig med spilletid, var det kanskje ikke så mange som hadde tro på. Men da hun dukket opp på banen under Møbelringen-cup i november, selve oppvarminga til EM, fikk pipa en helt annen lyd.

Henny imponerte mange med sitt enorme balltalent og sin ureddhet. Flere mål gikk inn, og over natta ble hun en snakkis. Da EM ble kastet i gang på lørdag var hun tilbake på banen igjen, og scoret flere mål for landslaget.

På kort tid har hun blitt beskrevet som Norges neste håndballstjerne, og blir hyllet av håndballeksperter. Alt dette har imidlertid ikke kommet av seg selv, mener storebrødrene Petter Reistad (24) og Jon Halfdan Reistad (22).

Artikkelen fortsetter nedenfor.

HÅNDBALLTALENT: Henny Ella Reistad jubler under kampen mellom Norge og Tyskland der hun scoret to mål for landslaget lørdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HÅNDBALLTALENT: Henny Ella Reistad jubler under kampen mellom Norge og Tyskland der hun scoret to mål for landslaget lørdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Enorm håndballinteresse

Sammen med sine to eldre brødre vokste Henny Ella Reistad opp i Bærum. Trioen fulgte hverandre tett, der Henny sammen med storebror Jon Halfdan Reistad delte den store håndballinteressen. For eldstebror Petter Reistad var det imidlertid ski som ble interessen. Ifølge ham selv er han nemlig ikke noe balltalent.

- Henny har også vært innom skisporten, men det ble ganske raskt avklart at det var håndballstjerne hun ville bli, forteller Petter til Se og Hør.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

SØSKENFLOKK: Storebror Petter Reistad, Henny Ella Reistad og storebror Jon Halfdan Reistad i København i sommer. Søskenflokken har vokst opp sammen, og står hverandre svært nære. Foto: Privat
SØSKENFLOKK: Storebror Petter Reistad, Henny Ella Reistad og storebror Jon Halfdan Reistad i København i sommer. Søskenflokken har vokst opp sammen, og står hverandre svært nære. Foto: Privat Vis mer

Allerede som 13-åring var Henny klar på at hun en dag skulle bli håndballstjerne. Det har hun selv avslørt i gamle Youtube-klipp, som fremdeles ligger ute. Klippene ler brødrene av i dag, men eldstebror Petter vet godt hva hun snakket om.

- Man så veldig tidlig at Henny hadde et godt blikk for spillet, og en enorm interesse for håndball. Jeg har aldri vært borti en person som har sett så mange håndballkamper som det Henny har gjort. Hun ser alt av håndball, om det er opptak eller live. Den trampelyden og jubelen man hører under håndballkamper har alltid vært bakgrunnslyden hjemme hos oss fordi Henny sitter og ser på håndballkamper, forteller Petter og ler.

God støtte fra brødrene

Noe av råskapen som Henny Ella Reistad er blitt kjent for gjennom sin foreløpige korte landslagskarriere, mener brødrene kommer fra oppveksten.

- Jeg tror det har kommet godt med å vokse opp med to eldre brødre. Det tror jeg hun har blitt litt tøff av. Vi har alltid lekt og slåss med hverandre, og vi brødrene har utfordret henne på hver vår måte. Selv om jeg ikke driver med ballsport, så kan jeg litt trening. Jeg lagde blant annet en treningsplan for henne i sommer, utenom håndballtrening. Det var veldig gøy, og jeg ble veldig imponert over henne, forteller Petter.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

SPORTY SØSKEN: Petter og Henny fra Nice i fjor sommer. - Henny trente to timer styrke annenhver dag, og løp med meg innimellom, forteller Petter. Foto: Privat
SPORTY SØSKEN: Petter og Henny fra Nice i fjor sommer. - Henny trente to timer styrke annenhver dag, og løp med meg innimellom, forteller Petter. Foto: Privat Vis mer

I sommer trente de tre søsknene sammen, der eldstebror sto for treningsopplegget. Til Se og Hør forteller 24-åringen at han ble helt målløs over lillesøsteras ferdigheter.

- Vi kjørte en vanlig intervall først, der Henny ble liggende litt bak oss storebrødrene, men da vi skulle trene hurtighet fikk jeg meg en skikkelig overraskelse, forteller han, og fortsetter:

- Jeg plasserte henne strategisk litt foran så hun skulle få litt forsprang, slik at vi kom i mål likt. Men det hadde jeg ikke trengt. Jeg ble helt imponert over hvor rask hun var. Jeg er sikker på at hun er en av de raskeste på 60-meteren, forteller han.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

FANS: Mange nordmenn har i desember sittet foran TV-skjermen for å følge de norske håndballjentene under VM. Dette er kjendisenes ønsker før den store finalen søndag. Video. Privat Vis mer

- Kan snakke om alt

Til vanlig spiller Henny Ella Reistad på håndballaget Vipers i Kristiansand. Storebror Jon spiller på Haslum hjemme i Bærum. Det gjør at brødrene ikke ser søsteren sin like ofte som de kanskje ønsker.

- Når hun er hjemme prøver vi å trene og gjøre ting sammen, forteller Jon.

For selv om det for det meste går i håndballsnakk, har de tre søsknene det også gøy sammen utenfor håndballbanen.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

GODE VENNER: Henny Ella Reistad, Petter Reistad og Jon Halfdan Reistad pleiet søskenforholdet i København i sommer. Foto: Privat
GODE VENNER: Henny Ella Reistad, Petter Reistad og Jon Halfdan Reistad pleiet søskenforholdet i København i sommer. Foto: Privat Vis mer

- Henny er energisk og veldig morsom. Hun kommer ofte med noen artige kommentarer. Petter, Henny og jeg har det veldig gøy sammen. I sommer var vi i København sammen der vi syklet rundt i hele byen, det var veldig moro, forteller han.

Jon beskriver søskenforholdet som åpent og trygt.

- Vi kan snakke om alt sammen, og vi bruker hverandre til det meste om det er noe, legger han til.

Sporty familie

At de tre søsknene er glade i trene, er ingen hemmelighet. Likevel har ikke dette ligget i kortene hele veien. Mora deres hadde nemlig en helt annen plan for søskenflokken da de var mindre.

- Mamma ville veldig gjerne at vi skulle starte i korps og sånt, men slik ble det ikke, ler Petter.

- Vi hadde en liten periode innom korpset ja, men det varte ikke så lenge. Sporten trumfet instrumentspillinga. Like greit, legger Jon til.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- JEG FØLER SJØL AT JEG ER LITT HANDY: EM 2018 er i gang, men hva ville de gjort hvis de ikke spilte håndball? Reporter: Julie Solberg, Henriette Eilertsen og Martine Johansen, Foto: Henrik Vinje, Julie Solberg og Henriette Eilertsen, Klipp: Frida Andersen Vis mer

Stolte over lillesøster

Når Se og Hør snakker med de to brødrene er det tydelig at de er svært stolte over hva lillesøsteren deres har fått til.

- Det er helt vanvittig kult å se henne på skjermen. Jeg har sett kampene hjemme med familien, men vi drar nedover til Paris etter hvert. Vi er utrolig imponerte, forteller Petter.

- Det er gøy å følge med. Bare det at hun får spilletid er veldig gøy, og enda mer gøy er det når hun også scorer. Jeg synes hun er flink. Hun tar sjansene når hun får dem, og gjør det veldig bra. Vi skal ned og se mellomspillet, og hvis de gjør det bra og de kommer til semifinale og finale, så må vi jo få med oss det også, legger Jon til.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

GODE VENNER: Henny Ella Reistad og storebror Petter Reistad. Foto: Privat
GODE VENNER: Henny Ella Reistad og storebror Petter Reistad. Foto: Privat Vis mer
ALLTID GØY SAMMEN: Henny Ella Reistad og storebror Jon Halfdan Reistad. Foto: Privat
ALLTID GØY SAMMEN: Henny Ella Reistad og storebror Jon Halfdan Reistad. Foto: Privat Vis mer

Storebrødrene er ikke så opptatt av hvor mange mål hun scorer, eller hvor lenge Henny er på banen - så lenge hun lover å holde det de ble enige om.

- Jeg sa til Henny at hun måtte gjøre noe kult når hun var på banen, som en kul finte eller et kult «move». Da er jeg fornøyd, tuller eldstebroren.

- Jeg ga henne egentlig ikke så mange råd utenom det å ha det gøy, sier Jon.

I kveld er det klart for Norges andre kamp så langt i EM, da Norge møter Tsjekkia, og brødrene er klare for å følge lillesøster.

Norge møter Tsjekkia i kveld klokka 21.00

Se og hør har ikke lykkes med å få en kommentar fra Henny Ella Reistad.

LES OGSÅ: - Det største sjokket kommer i kveld

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer