- Mamma truet meg med kniv

Datteren til den svenskebarnebokforfatteren ryster Sverige med sine avsløringer fra barndommen.

FÅR KRITIKK: Den svenske barnebokforfatteren Anna Wahlgren beskyldes av en av sine døtre for å ha truet henne med kniv . Foto: Stella Pictures
FÅR KRITIKK: Den svenske barnebokforfatteren Anna Wahlgren beskyldes av en av sine døtre for å ha truet henne med kniv . Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO:  Den svenske barnebokforfatteren Anna Wahlgren (68) har i løpet av nesten 20 år gitt ut flere bøker om barneoppdragelse, også i Norge.

Men nå får Wahlgren flengende kritikk for måten hun selv flere ganger skal ha oppført seg overfor sine egne barn.

- Ble truet med kniv
I en ny bok, skriver ett av hennes totalt ni barn, datteren Felicia om at hun blant annet skal skal ha blitt truet med kniv av moren, ifølge avisa Expressen.

Etter at datteren hadde en periode hvor hun ikke ville snakke med moren på tre måneder, skal Wahlgren en dag ha snudd seg mot henne, da hun skar opp agurker på kjøkkenet og sagt:

- Hvis du ikke begynner å prate med meg igjen, så kommer jeg til å stikke den kniven i deg. Og deretter kommer jeg til å stikke den i meg selv. Og jeg mener alvor.

Hevder hun ble underernært
Felicia skriver i boken «Felicia forsvant» også at moren i 1974 skal ha gitt barna muggen ost og svidd brød å spise, noe som førte til at de ble underernærte.

Etter at Wahlgren i 1983 fikk suksess med «Barneboken» skal det også ha blitt den da 13 år gamle Felicia som måtte ta ansvar for de mindre søskenene.

- Det var fester, fester. Nesten hver kveld strømmer det forskjellige mennesker gjennom leiligheten, skriver hun ifølge Expressen.

- Burde vært diskutert innen familien

Anna Wahlgren sier til avisen at datteren forsøker å ta heder og ære fra henne for å gjøre seg selv kjent.

- Felicia er 44 år. Mange middelaldrende mennesker behøver å bearbeide sine opplevelser fra barndommen, men gjør det ikke offentlig. Jeg ønsker at vi kunne tatt denne diskusjonen innen familien isteden.

Avviser kritikken
Wahlgrens to yngste døtre Isadora og Elonora sier til Expressen at de ikke kjenner seg igjen i søsterens beskrivelse av moren.

- Jeg har hatt en kjempefin oppvekst og jeg har hatt et svært nært forhold til mamma, sier Isadora til avisa ifølge Dagbladet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Britisk modell ga datteren (7) fettsuging i julegave

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer