Emilie Stordalen om oppveksten:

- Mamma sto for mesteparten av oppdragelsen

Hotellkongens datter har jobbet hardt for å komme dit hun er.

FAMILIEKJÆR: Emilie Stordalen avbildet sammen med pappa Petter Stordalen og stemor Gunhild. Foto: Andreas Fadum
FAMILIEKJÆR: Emilie Stordalen avbildet sammen med pappa Petter Stordalen og stemor Gunhild. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert

(Se og Hør): For to måneder siden arvet Emilie Stordalen (26) og hennes to yngre brødre, Jakob (20) og Henrik (23), ansvaret for familieformuen, som ifølge E24! er beregnet til 25 milliarder kroner.

I august starter Emilie, Petter Stordalens (55) eldste barn, i familiekonsernet Strawberry, i en prosjektlederstilling i datterselskapet Eberry.

Det kan virke som at 26-åringens framtidige karriere har vært bestemt fra starten av, men Petter Stordalen har flere ganger sagt at det aldri har vært noe press fra hans side at barna skal ta over hotellbusinessen.

Likevel har Emilie valgt å gå i sine fars fotspor, og har en bachelor i hotellfag fra Cornell University i USA og en mastergrad ved Imperial College i London.

- Det har vært en lang prosess. Mamma og pappa har alltid sagt at vi barna må gå vår egen vei. Da jeg var liten, var det gøy å høre pappa snakke om jobb. Seinere har jeg tenkt at jeg vil være en del av det, sier Emilie i et nytt portrettintervju i DN.

Saken fortsetter nedenfor.

UREDD: 26 år gamle Emilie Stordalen har gått i sine fars fotspor, og i høst starter hun i familiekonsernet Strawberry. Foto: Andreas Fadum
UREDD: 26 år gamle Emilie Stordalen har gått i sine fars fotspor, og i høst starter hun i familiekonsernet Strawberry. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Mamma sto for oppdragelsen

Emilie ble født i 1992, samme året Petter Stordalen gikk inn som en av eierne i Steen & Strøm. Da det i 1996 ble brudd med medeier Stein Erik Hagen, kjøpte han seg inn i Choice Hotels Scandinavia.

I løpet av ti år ble hotellkjeden Skandinavias største.

55-åringen jobbet seg opp fra å være jordbærselger på Porsgrunn torg til å bli landets store hotellkonge. Det har hatt sin pris.

- Pappa jobbet veldig mye da vi var små. Mamma har sett hvor mye det koster. Det var egentlig hun som sto for mesteparten av oppdragelsen til vi var nesten voksne, sier Emilie til DN.

Etter 17 år som mann og kone gikk Petter og Ingrid Fuglehaug Stordalen hver til sitt i 2003. Siden 2010 har han vært gift med Gunhild Stordalen (39).

Emilie legger ikke skjul på at det har krevd hard jobbing og seine kvelder på biblioteket for å komme dit hun er i dag.

- Jeg har alltid vært veldig bevisst på hvor heldig jeg er. Det har hendt at jeg kan bli redd for at folk ikke skal synes jeg er noe hyggelig... Da jeg var yngre, var jeg redd for at noen skulle tro jeg var en dust på grunn av bakgrunnen min, sier hun.​

Saken fortsetter nedenfor.

Petter Stordalen og Gunhild Stordalen feirer sin tradisjonelle 16.mai - fest på Frogner i Nordic Choice-bygningen som de har gjort om til det kongelige slott for anledningen. Paret intervjues om hvordan kvelden vil bli. Vis mer

Funnet en balanse

I Petter Stordalens selvbiografi «Jeg skal fortelle deg min hemmelighet», som han ga ut i 2015, skryter han av ekskona Ingrid for hennes innsats med barna.

«Jeg har ikke alltid vært den beste pappaen. I flere år var jeg nesten aldri hjemme. Jeg var for opptatt av virksomheten. Og meg selv. Jeg skjønte at jeg ble møtt med et valg som ville påvirke forholdet til barna mine», står det i boka.

I et intervju med svenske Expressen fra mai i fjor, sa han at han med årene har blitt mer og mer bevisst på å prioritere familielivet.

- Du må begynne å være oppriktig interessert i barnas liv, på deres premisser. Det kom naturlig. Skulle du spørre Ingrid i dag, vil hun sannsynligvis si at jeg har funnet en fin balanse, sa han, og la til:

- Jeg er enormt takknemlig for at Ingrid er mor til våre barn. Jeg hadde gjort valg som hadde konsekvenser som jeg ikke helt så. Jeg prøver å si at barna må følge sine egne drømmer og valg, sa han.

Saken fortsetter under videoen:

Kjendisgallaen 2015: Gunhild Stordalen får prisen "Årets grønne pris", og mannen hennes Petter Stordalen mottar prisen på Chateau Neuf for henne. Vis mer

Noen tøffe år

I 2010, sju år etter bruddet med Ingrid, giftet Stordalen seg på nytt. I et luksusbryllup i Marrakech fikk hotellkongen sin Gunhild.

Siden den gang har Gunhild blitt alvorlig syk. Helt siden 2014 har hun kjempet med den livstruende bindevevssykdommen systemisk sklerose.

​I oktober 2016 erkjente Petter at Gunhild ikke kommer til å få noe langt liv.

I et intervju med Anna Hedenmo på SVT, «Min Sanning», i desember fortalte 55-åringen om de siste årene.

Han la ikke skjul på at Gunhilds sykdom er svært alvorlig og avslørte at hun var den første i verden som gikk gjennom en stamcelletransplantasjon for andre gang, med denne type sykdom.

Paret har tilbrakt mye tid i Nederland, der hun har fått en eksperimentell behandling og cellegift.

Gunhild har selv vært åpen om sykdommen flere ganger, blant annet da hun ledet det svenske radioprogrammet «Sommar i P1» i juni 2016.

- Jeg er kanskje ikke lenger redd for å dø, men jeg har heller aldri hatt mer lyst til å leve, sa hun.​

LES OGSÅ: - Har nok grått mye bak lukkede dører

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer