- Mamma stjal pengene mine

«The O.C.»-stjernen Misha Barton går til rettssak mot sin egen mor.

POPULÆR: Mischa Barton fikk mange fans for rollen sin som Marissa Cooper i «The O.C.». Her med Ben McKenzie, i rollen som Ryan Atwood. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR: Mischa Barton fikk mange fans for rollen sin som Marissa Cooper i «The O.C.». Her med Ben McKenzie, i rollen som Ryan Atwood. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I nesten 20 år har Mischa Barton (29) vært et kjent navn i den amerikanske filmbransjen, etter at hun spilte i filmer som «Lawn Dogs» (1997) og «Den sjette sansen» (1999).

Fra 2003 til 2006 var hun en av tenåringsguttenes drømmedamer i rollen som Marissa Cooper i serien «The O.C.», men de siste årene har 29-åringen vært mer kjent for en utsvevende livsstil enn rollene sine.

I fjor stod hun i fare for å miste luksushjemmet sitt i Beverly Hills, på grunn av ubetalte regninger. Og nå har Mischa bestemt seg for å saksøke sin egen mor, melder People.

Skuespilleren hevder at moren, Nuala Barton, har stjålet penger fra henne for å kjøpe en egen Beverly Hills-bolig til over 60 millioner kroner - som Mischa ikke får lov til å besøke engang. Dette fremgår av rettsdokumenter People har fått tak i.

FØLER SEG UTNYTTET: På 2000-tallet var Mischa Barton er svært populær skuespiller, som håvet inn millionbeløp. De siste årene har karrieren vært mer laber, og nå saksøker 29-åringen sin egen mor, Nuala. Her er de to sammen i 2008. Foto: Stella Pictures
FØLER SEG UTNYTTET: På 2000-tallet var Mischa Barton er svært populær skuespiller, som håvet inn millionbeløp. De siste årene har karrieren vært mer laber, og nå saksøker 29-åringen sin egen mor, Nuala. Her er de to sammen i 2008. Foto: Stella Pictures Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Utnyttet av sin egen mor

SAKSØKER: Slik ser beviset ut på at Mischa Barton nå har gått til søksmål mot sin egen mor. Foto: Scanpix
SAKSØKER: Slik ser beviset ut på at Mischa Barton nå har gått til søksmål mot sin egen mor. Foto: Scanpix Vis mer

Den tidligere «The O.C.»-yndlingens advokat, Alex Weingarten, omtaler Nuala som en grådig mor som har utnyttet datterens karriere økonomisk.

- Fra begynnelsen av har Nuala posisjonert seg slik at hun har kunnet melke sin hardtarbeidende datter, ved å fungere som hennes angivelige manager. Det er en rolle Nuala hadde null erfaring med eller opplæring i, sier Weingarten til People.

Mischa Barton hevder i rettsdokumentene at verken moren eller faren Paul har hatt en jobb som ikke er tilknyttet henne på over ti år. Moren skal ikke ha nøyd seg med å ta penger fra den berømte datteren i løpet av karrieren hennes.

- Nuala har også utnyttet Mischas navn for å starte en veskekolleksjon og en motebutikk, sier en annen kilde til People.

Den unge skuespilleren, som tidligere er blitt tiltalt for fyllekjøring og besittelse av narkotika, saksøker moren for økonomisk kompensasjon og for rettskostnader. De par siste årene har hun vært travelt opptatt med innspillingen av en rekke filmer, ifølge Internet Movie Database.

VAKKER TV-STJERNE: Mischa Barton avbildet på Weinstein Co.-afterpartyet etter Golden Globe Awards i januar 2006. Foto: AP
VAKKER TV-STJERNE: Mischa Barton avbildet på Weinstein Co.-afterpartyet etter Golden Globe Awards i januar 2006. Foto: AP Vis mer

LES OGSÅ: - Dette er jo helt sykt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer