- Mamma sa: «Hvorfor visste jeg ikke dette?»

Moren fikk sjokk da hun fikk høre OnklP synge om angsten og de vonde tankene.

ÅPNER SEG: I Styggen på ryggen rapper OnklP om sine verste stunder. Da moren hans fikk høre sangen, ble hun overrasket. Foto: Stella Pictures
ÅPNER SEG: I Styggen på ryggen rapper OnklP om sine verste stunder. Da moren hans fikk høre sangen, ble hun overrasket. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Tidligere denne måneden ga den norske rapperen Pål «OnklP» Tøien (30) ut låta «Styggen på ryggen» sammen med De fjerne slektningene.

STRÅLENDE KRITIKKER: Styggen på ryggen har blitt svært godt mottatt i musikkpressen. Foto: Se og Hør
STRÅLENDE KRITIKKER: Styggen på ryggen har blitt svært godt mottatt i musikkpressen. Foto: Se og Hør Vis mer

I låta rapper 30-åringen om sine mørkeste stunder, med angst og indre demoner som tema. Til Dagbladet sier han at skrivingen har fungert som terapi.

- For meg har den det. Gjennom å rappe kan jeg åpne opp for ting jeg har holdt inne. «Hvorfor visste jeg ikke dette?» var mammas reaksjon da hun første gang hørte «Styggen på ryggen». Men selv om jeg lager noe som er åpent og ærlig, er det fortsatt en rapsang. En sang om en nedtur som har blitt til en opptur, sier han til avisen.

Låta har fått glimrende kritikker landet over. I VG ble det trillet en sekser på terningen, og i musikkvideoen er det Atle Antonsen som spiller rollen som «Styggen».

«Men det spørs om ikke OnklP topper helvetsberetningene fra et ungt, levd liv mellom tretten og tredve med «Styggen på ryggen», som har en tekst så sterk at vi er på nippet til å ringe inn bekymringsmelding til nærmeste psykiatriske avdeling for onkelens bopel.», skrev avisen.

- Først tenkte jeg at teksten var litt sutrete. Men da jeg hørte den ferdige låten med bass og gitar, ble det noe helt annet. Likevel er jeg sykt overrasket over responsen, det var umulig å forutse hvordan den har truffet folk i hjertet. Jeg har blitt kontaktet av mennesker som sier jeg har hjulpet dem, at de har fått det lettere. Selv om det ikke var min intensjon, gjør det meg ydmyk og takknemlig. En ny og absurd følelse.

Denne uken er OnklP og De fjerne slektningene aktuelle med albumet «Slekta II».LES OGSÅ: Atle Antonsen er styggen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer