- SMILER MER I VIRKELIGHETEN: Francois El-Sefadi hverken hans mor, samboer eller han selv kjente ham igjen slik han fremstår i "Robinsonekspedisjonen". - Jeg smiler jo nesten ikke en eneste gang på TV, sier han til Seher.no. Foto: Sølve Hindhamar, Seher.no
- SMILER MER I VIRKELIGHETEN: Francois El-Sefadi hverken hans mor, samboer eller han selv kjente ham igjen slik han fremstår i "Robinsonekspedisjonen". - Jeg smiler jo nesten ikke en eneste gang på TV, sier han til Seher.no. Foto: Sølve Hindhamar, Seher.noVis mer

- Mamma ringte og kjeftet på meg

Det er ikke bare TV-seerne som har latt seg provosere over det kyniske spillet til Robinson-deltakeren.

SEHER.NO: Francois El-Safadi har vært en av de mest profilerte deltakerne i årets utgave av "Robinsonekspedisjonen" på TV3, helt til han for to uker siden ble utstemt av konkurrentene.

35-åringens kyniske spill, som da han blant annet gjemte tennstålet til sitt eget lag og dermed nektet dem muligheten til å lage varm mat, ga ham raskt mange uvenner på øya.

Men det er ikke bare på Robinson-øya Francois har fått reaksjoner på oppførselen sin.

- Moren min ringte og kjeftet på meg da jeg kom tilbake, fordi hun hadde sett at jeg hadde nektet å dele en snegle med de andre deltakerne. Hun sa "Det er ikke slik jeg har oppdratt deg," sier han til Seher.no.
 
Ros fra ukjente
Også ukjente personer har konfrontert Francois med hans oppførsel i Robinson, men Francois - som til daglig jobber med barn og unge i hjembyen Larvik - hevder de aller fleste tilbakemeldingene har vært positive.

- De fleste skjønner at det hele er kraftig klippet, når jeg forklarer hvordan innspillingen foregår. Når jeg reiser rundt i landet og holder foredrag, blir jeg møtt av både voksne og barn som vil høre om "Robinson". Det forundrer meg hvor mange det er som faktisk ser på serien.

Han hevder han langt i fra er så egoistisk og tøff som Robinson-kameraene ville ha det til.

- Jeg er litt overrasket hvor mye de har vist av meg, og det som er vist er jo et ekstremt bilde. Samboeren min Kathrine hevder hun ikke kjente meg igjen slik jeg fremstod på TV. Jeg smiler jo mye mer i virkeligheten, ler han.

- Har aldri løyet
Francois reagerer spesielt på at han ble beskyldt for å lyve av de andre deltakerne.

- Jeg har aldri løyet til noen. For eksempel da jeg gjemte tennstålet til lag Sør, ble jeg aldri spurt om jeg visste hvor det var. Hadde de spurt, hadde jeg sagt ja - uten å gi dem det tilbake.

- Når det gjelder sneglen, så delte jeg faktisk med Paal. Kristoffer, som kritiserte meg, ville ikke ha fordi han syntes det var ekkelt. Men det kom ikke med på TV, sier han.

Etter ekspedisjonen har han hatt lite kontakt med de andre deltakerne, bortsett fra Severin Suveren Meiland (41).

- Jeg sa før ekspedisjonen at jeg ikke dro dit for å få venner, men for å vinne. I ettertid ser jeg at jeg kanskje burde satset litt bredere. Da jeg ble stemt ut, så kom det ikke som noen overraskelse, ettersom det var en allianse med klart flertall, sier Francois til Seher.no.

Dyrker ikke kjendisstatusen
Han tar oppmerksomheten etter "Robinsonekspedisjonen" med stor ro, og forsøker ikke å dyrke statusen som realitykjendis. Men Francois ser ikke bort fra at han kan komme til å forsøke seg i en realityserie igjen i fremtiden.

- Jeg stengte Facebook-profilen min før jeg dro ned til Robinson-øya og har tolv mobiltelefoner registrert på meg, så jeg er ikke så lett å få tak i. Jeg har det nettverket jeg trenger der jeg bor. Men blir det noen gang en Robinson-sesong med tidligere deltagere, har jeg sagt til Christer Falck at jeg kommer til å søke, ler han.

"Robinsonekspedisjonen" ser du på TV3 søndager kl 20.00.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
LES OGSÅ: Christer: - Jeg kan ikke forstå at han blir stemt ut