ENGASJERT: Christer Tornell har selv en mor som er rammet av øyesykdom, og dansedommeren ønsker nå å hjelpe andre som sliter. Her er han avbildet under en direktesending av «Skal vi danse» i høst.  Foto: FameFlynet Norway
ENGASJERT: Christer Tornell har selv en mor som er rammet av øyesykdom, og dansedommeren ønsker nå å hjelpe andre som sliter. Her er han avbildet under en direktesending av «Skal vi danse» i høst. Foto: FameFlynet NorwayVis mer

- Mamma mister synet

Nå vil «Skal vi danse»-dommeren hjelpe andre som rammes av øyelidelser.

SEOGHØR.NO: Christer Tornell (49) er vant til å følge norske kjendiser med argusøyne mens de svinger seg på parketten i «Skal vi danse».

Men den sympatiske dansedommeren har selv fått erfare hvordan dét å slite med synet kan skape store problemer i livet.

Moren hans lider nemlig av sykdommen aldersrelatert maculadegenerasjon - den hyppigste årsaken til sterk synshemning hos personer over 50 år, ifølge bladet Alt om syn.

- Jeg ser hva denne øyesykdommen gjør med et menneske som ellers er friskt. Dagligdagse gjøremål som for eksempel å ta bussen eller ta ut penger i minibank, blir et problem, forteller Tornell til magasinet.

«Skal vi danse»-dommeren har derfor blitt engasjert i Blindeforbundets storsatsing iCare:-), som jobber for å få bukt med all unødvendig blindhet innen år 2020.

- Så da jeg fikk forespørselen fra Blindeforbundet om å bli med i iCare:-), var det lett å si ja, forklarer 49-åringen videre.

LES OGSÅ: Depp droppet buksa