<strong>TØFF OPPVEKST:</strong> Dolly Parton har alltid vært åpen om oppveksten i en stor familie under fattige kår. Her under en konsert i Oslo Spektrum i juli 2014. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
TØFF OPPVEKST: Dolly Parton har alltid vært åpen om oppveksten i en stor familie under fattige kår. Her under en konsert i Oslo Spektrum i juli 2014. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

Dolly Parton

- Mamma måtte sy på tærne mine igjen

Sykehus var ikke noe alternativ, da uhellet var ute for countrystjernen Dolly Parton.

Publisert

(Se og Hør): Country-stjernen Dolly Parton (71) kan se tilbake på en lang og suksessrik karriere med utallige priser og utmerkelser for sin musikk.

Men livet har ikke alltid vært like luksuriøst for den folkekjære artisten, som sammen med foreldrene og sine 11 søsken vokste opp i en enkel hytte like utenfor Great Smoky Mountains i Tennessee.

Mistet nesten tre tær

Under et nylig besøk på talkshowet «The Dr. Oz Show», avslørte «Jolene»-sangerinnen en ulykke som skjedde henne som barn.

- Jeg var kanskje seks eller syv år gammel, hoppet over et gjerde og landet på et knust syltetøyglass. Jeg kuttet meg på tre tær, og de hang og dinglet løst fra foten, forteller Parton til talkshow-verten Dr. Mehmet Oz, ifølge People.

I og med at familien ikke hadde råd til å dra til legen med den stygge skaden, måtte Partons mor, Avie Lee Owens, ty til sitt eget syskrin for å få reddet tærne.

- Pappa og brødrene mine måtte holde meg nede og smurte parafin på kuttene mens mamma tok frem de samme sysakene som hun pleide å sy tepper med, og bokstavelig talt sydde tærne mine på igjen, minnes Grammy-vinneren, og legger til at det hele fungerte helt fint i og med at hun fortsatt kan gå på tærne.

I senere tid er det tydelig at Parton, som stadig legger seg under kniven, heller overlater det kirurgiske til profesjonelle fremfor å finne frem sin egen nål. Hun legger ikke skjul på at hun har gjort noen justeringer på utseendet, og fortalte til ELLE i 2011 at så lenge hun har pengene, vil hun gå og fikse på det hvis det er noe som ikke ser ut som det skal.

- Jeg vil ikke se ut som et helvete, fortalte hun den gangen.

Et innholdsrikt liv

I januar 2016 fylte country-stjernen 70 år, og med det fulgte en frykt for å ikke rekke å oppfylle alle drømmene sine.

- Det er så mange ting jeg fremdeles ønsker å gjøre. Jeg minner meg selv hele tiden om: «Ikke tenk slik. Bare gjør det. Fortsett å jobbe som om du fremdeles er 16 år», fortalte Parton i et intervju med Wenn i 2016, ifølge Contactmusic.com.

71-åringen har, takket være sin tøffe oppvekst, alltid forstått viktigheten av hardt arbeid, og hun har ingen planer om å slå seg til ro som pensjonist.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>LEGENDE:</strong> Dolly Parton har holdt på med musikk i en årrekke, og spilte inn sin første singel allerede som 13-åring, for nesten 60 år siden. Her fra turnè i 2014. Foto: Scanpix
LEGENDE: Dolly Parton har holdt på med musikk i en årrekke, og spilte inn sin første singel allerede som 13-åring, for nesten 60 år siden. Her fra turnè i 2014. Foto: Scanpix Vis mer

Stjernen, som kan se tilbake på hele 46 Grammy-nominasjoner og åtte Grammy-priser, feiret i fjor 50 års bryllupsdag med ektemannen Carl Thomas Dean (75).

Selv om hun tidligere i år innrømmet at hun hadde hatt en affære med en hemmelig mann på begynnelsen av 80-tallet, er hun tydelig på at ektemannen er den rette for henne. I boken «Dolly on Dolly: Interviews and Encounters», som kom ut tidligere i år, innrømmer stjernen at hun ikke hadde hatt noe imot en ny affære. - Men jeg ville ikke fortalt Carl om den. Jeg hadde dødd om han forlot meg, sier Parton i et av intervjuene i boken.

LES OGSÅ: Fraktet til sykehus etter ulykke i hjemmet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer