SUKSESS: Macklemore og dj Ryan Lewis har høstet gode kritikker for sine hitlåter. Her fra en konsert i fjor. Foto: insight media/All Over Press
SUKSESS: Macklemore og dj Ryan Lewis har høstet gode kritikker for sine hitlåter. Her fra en konsert i fjor. Foto: insight media/All Over PressVis mer

- Mamma har hatt HIV i 30 år

Ryan Lewis' mor fikk beskjed om at hun hadde få år igjen. Nå kan hun feire at hun har overlevd HIV-diagnosen i 30 år.

SEOGHØR.NO: Ryan Lewis (26), som har utgjort hip hop-duoen Macklemore & Ryan Lewis med Ben Haggerty (39) siden 2009, avslørte denne uken at hans mor Julie Lewis har vært HIV-positiv i 30 år.

«I dag deler vi en historie med deg som aldri før er blitt fortalt. Noe vi aldri tidligere har snakket om i intervjuer», står det på hjemmesiden Maclemore.com, under en åpenhjertig video som viser Ryan Lewis og hans mor.

Ryan og Julie Lewis har opprettet veldedighetsarrangementet «The 30/30 Project» som skal samle inn penger til å bygge nye helsestasjoner verden over. Samtidig feirer Julie Lewis at hun fremdeles med HIV-sykdommen hun fikk for 30 år siden.

- Som følge av en fødsel fikk min mor i 1984 overført blod, som uten at noen visste det, skulle gi henne HIV-sykdommen. Hun var 25 år, ett år yngre enn det jeg er i dag, sier Ryan Lewis i videoen.

Se videoen under:

I tillegg til Ryan og søstrene Teresa og Lauren, snakker også moren Julie åpenhjertig ut i videoen:

- Jeg hadde aldri trodd jeg skulle sitte her 30 år senere og snakke med deg. Jeg ble diagnostisert HIV-positiv sommeren 1990. Jeg hadde tre små barn, og hadde aldri tenkt over at jeg skulle dø.

Men 55-åringen overlevde, og sammen med sønnen og resten av familien ønsker hun nå å samle inn penger til HIV-saken. Første stopp på kartet er Malawi i Sørøst-Afrika, hvor 1 av 10 voksne innbyggere er rammet av HIV eller AIDS.

- Jeg er stolt av å kunne si at jeg er den første som donerer til «30/30»-prosjektet. Nå ber jeg deg om å gjøre det samme. Malawi er bare begynnelsen, sier Ryan Lewis videre i videoen.

Du kan gå inn her (ekstern lenke, journ.anm.) for å finne ut hvordan du kan bidra i «30/30»-prosjektet!

LES OGSÅ: - jeg er HIV-positiv