TILBAKE PÅ JOBB: Mette Hanekamhaug under åpningen av det 156. Storting. Foto: Stella Pictures
TILBAKE PÅ JOBB: Mette Hanekamhaug under åpningen av det 156. Storting. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Mamma grein før noen hadde sagt noe

Mette Hanekamhaug om foreldrenes reaksjon på sykdommen.

Publisert
SEHER.NO: For et par uker siden avslørte Frp-politiker Mette Hanekamhaug (24) i Se og Hør at hun slet med anoreksi i 2 år. Siden starten av året har hun vært sykemeldt på grunn av sykdommen, men nå er hun endelig frisk og har lagt på seg 14 kilo.

Til Dagbladet Fredag snakker stortingspolitikeren om det tøffe samtalen ved kjøkkenbordet hjemme i Molde, da foreldrene Inger (52) og Per (56) konfronterte henne med at hun hadde blitt så tynn.

- Jeg visste jo hva vi skulle prate om. Jeg hadde unngått det helt til da. Det eneste jeg husker er følelsen av å bli avslørt. Mamma grein, allerede før noen hadde sagt noe, og pappa var på nippet, så nære som du kan se en voksen mann grine. Det var tøft, altså. Jeg kunne se at de gruet seg. Først satt vi bare der og så på hverandre. Jeg tror aldri jeg har følt meg så nære dem som jeg gjorde akkurat da, sier Hanekamhaug til Dagbladet Fredag.

I intervjuet forteller hun at hun følte seg styggere for hver kilo hun gikk ned, og fjernet alle speilene fra hjemmet sitt. Da hun sto fram med sin historie i Se og Hør innrømmet også Mette at hun hadde løyet for foreldrene for å dekke over problemet sitt.

- Det har vært mange søvnløse netter. Som mor har jeg følt meg ganske hjelpeløs her i Molde mens Mette har vært i Oslo. Spesielt i begynnelsen var det vanskelig, og det var flere ganger jeg diskuterte med Per om jeg skulle dra nedover for å se til at alt var bra. Men etter hvert åpnet hun seg, og nå føler jeg at hun nester er litt for åpen, uttalte moren hennes Inger (52) til Se og Hør.

Moren fortalte i intervjuet at det var Siv Jensen som tidlig tok kontakt med dem om situasjonen.

- Du føler deg så fanget i deg selv. Fanget i dine egne tanker og ditt eget hode. Du bruker tid og ressurser på å lure alle rundt deg, men til syvende og sist er det deg selv du lurer. Det er helt grusomt. Ubeskrivelig vondt, sier Hanekamhaug til Dagbladet Fredag.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Frp-Mette er ikke lenger singel

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer