SØSTRE: Andrine og Ada Stolsmo Hegerberg skal begge representere Norge under årets fotball-EM. Søndag kveld møter Norge vertsnasjonen Nederland på Galgenwaard stadion. Foto: NTB Scanpix
SØSTRE: Andrine og Ada Stolsmo Hegerberg skal begge representere Norge under årets fotball-EM. Søndag kveld møter Norge vertsnasjonen Nederland på Galgenwaard stadion. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ada og Andrine Stolsmo Hegerberg:

Mamma Gerd tar mye av æren for døtrenes suksess: – De er best sammen

Søndag kveld sparkes årets fotball-EM i gang.

(Seoghør.no): Søndag kveld går årets fotball-EM av stabelen, og forventningene til de norske fotballjentene er skyhøye.

22 år gamle Ada Stolsmo Hegerberg er en av de norske profilene som har utmerket seg i Europa de siste årene. Hun ble blant annet kåret til Europas beste kvinnelige fotballspiller for sin innsats i 2015/16-sesongen, og i år har hun blant annet vunnet Champions League med det franske laget Lyon.

Støtter hverandre

STOLT: Gerd Stolsmo (I midten) er spent og tydelig stolt av døtrene Ada og Andrine når hun snakker med Seoghør.no på telefonen. Foto: NTB Scanpix
STOLT: Gerd Stolsmo (I midten) er spent og tydelig stolt av døtrene Ada og Andrine når hun snakker med Seoghør.no på telefonen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til tross for at 22-åringen gjør det stort, er hun ikke den eneste som representerer familien Stolsmo Hegerberg under årets mesterskap. Også hennes storesøster Andrine (24), som spiller for den engelske klubben Birmingham City, er en viktig profil på det norske landslaget.

Lørdag sendte TV 2 dokumentaren, «Verdens beste fotballsøstre», hvor man fikk et innblikk i historien bak søstrenes suksess.

Også på jentenes Instagram-profiler kan man se at de finner mye inspirasjon hos hverandre, og ikke minst støtter hverandres karrierer.

Blant annet har Andrine delt en video på sin profil, hvor hun bevitner øyeblikket lillesøsteren vinner Champions League. Det er en tydelig rørt storesøster som ikke klarer å holde tårene tilbake.

Best sammen

Gerd Stolsmo, mor til Ada og Andrine, er tydelig spent når hun snakker med Seoghør.no på telefonen.

Fotballmammaen forteller at hun kom til Nederland lørdag kveld, og vil derfor være til stede på arenaen under Norges åpningskamp.

For Gerd er det imidlertid viktig at begge døtrene får spilletid under kveldens møte med vertsnasjonen, Nederland.

– Det er bare Ada som starter i kveld, men for meg er det viktig at begge får spille. Jeg vil jo se begge ute på banen, forklarer hun.

Gerd legger ikke skjul på at det for henne oppleves som naturlig at begge døtrene er på landslaget.

– Det er dette vi har jobbet mot, sier Gerd og legger til at hun er sikker på at det betyr mye, både for Ada og Andrine, å spille sammen for Norge.

– De spiller på hvert sitt lag, i hvert sitt land til vanlig. Det å få spille sammen er stort for dem, og ikke minst får de gjort det de er så gode på – å spille sammen, forklarer Gerd til Seoghør.no.

Til tross for jentenes beinharde jobbing, er ikke Gerd redd for å ta på seg en del av æren når det kommer til døtrenes karrierer.

– Både jeg og Stein Erik (far, journ.anm.) har preppet jentene hele veien. Jeg kan slå meg på brystkassa for dette, sier hun og ler.

Kveldens kamp mot Nederland er Norges åpningskamp i EM. Kampen går av stabelen klokken 18.00 på NRK.

She likes me.

A post shared by Ada Stolsmo Hegerberg (@ahegerberg) on

Fotballpar

KJÆRESTER: Ada og kjæresten Thomas Rogne ankom idrettsgallaen sammen i januar. Foto: NTB Scanpix
KJÆRESTER: Ada og kjæresten Thomas Rogne ankom idrettsgallaen sammen i januar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Under idrettsgallaen i 2016 kunne Ada avsløre til Seoghør.no at hun hadde funnet lykken med fotballspilleren Thomas Rogne.

– Jeg kan bekrefte at vi er sammen og har det fint. Utover det har jeg ikke lyst å kommentere noe mer, forklarte hun.

Paret ankom også idrettsgallaen på Hamar sammen i år.

LES OGSÅ: TV-stjernen giftet seg i overdådig bryllup