TAKKER PAPPA: Nini Stoltenberg støttet seg til faren Thorvald da hun slet med tungt rusmisbruk.  Foto: Se og Hør, Morten Krogh
TAKKER PAPPA: Nini Stoltenberg støttet seg til faren Thorvald da hun slet med tungt rusmisbruk. Foto: Se og Hør, Morten KroghVis mer

Mamma ga kjæresten juling

- Dette har jeg ikke fortalt før, sier Nini Stoltenberg.

SEHER.NO: - Egentlig burde jeg jo gått fra ham. Men rusen gjorde det enklere å holde ut.

Slik ser Nini Stoltenberg (45) tilbake på hvordan livet var den gangen hun prøvde herion for første gang.

Sammen med sin daværende kjæreste var hun på Lorry da to menn ved nabobordet plutselig begynte å slåss, og en pose med et brunt pulver falt ut av lomma til den ene. Da de kom hjem tryglet hun kjæresten om å prøve heroinen de fant.

I et stort og åpenhjertig intervju med KK forteller Nini at rusen fikk henne til å glemme livet hun levde - et liv hun trengte en pause fra.

- Jeg levde i et utrolig destruktivt forhold med en eldre mann. Vi hadde vært kjærester i mange år, og han kontrollerte meg totalt. Jeg greide ikke å komme meg unna, forteller hun til KK.

Det som startet med litt helgerus, endte med at Nini kuttet alle bånd og valgte rusen foran alt annet.

- Aldri er du nærmere livet enn når du lager deg din neste dose heroin. Du vet jo aldri om du våkner igjen.

Hun forteller at moren, Karin Stoltenberg til slutt banket opp kjæresten.

- Jeg husker en gang mamma ga ekssamboeren min juling, sier hun og legger til:

- Dette har jeg faktisk ikke fortalt før, men hun gjorde faktisk det. Stormet inn til oss om natten, og gikk løs på ham. Bæng-Bæng!

Nini vet at mange tenker at foreldrene hennes, Karin og Thorvald har skyld i hennes rusproblemer. Noe Nini er helt uenig i.

- Nei. Men jeg vet at mamma og pappa har anklaget seg selv og tenkt at den frie oppdragelsen de ga oss, ikke funket på meg. Men jeg tror ikke det. Jeg trivdes som nøkkelbarn, og det var alltid folk hjemme hos oss, venner av søsknene mine og sånn. Jeg følte egentlig aldri at de var fraværende. Mamma og pappa var der alltid for meg. Kanskje er det sånn at noen er mer disponert for å bli rusavhengig enn andre?

I dag er 45-årige Nini lykkelig sammen med Karljohn Sivertzen, mannen som var hennes behandler på Veksthuset da hun var innlagt der.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: Ga opiumsvalmuer til eksnarkoman