<strong>STOR SORG:</strong> Etter at moren til Hans-Erik Dyvik Husby døde på 6-årsdagen hans, fulgte mange år med taus sorg og et mørke som ledet ham inn i rusmisbruket. Her er han avbildet under Stockholm-premieren på «Cornelis» høsten 2010.  Foto: Eyewitness Pictures Sweden/Stella Pictues
STOR SORG: Etter at moren til Hans-Erik Dyvik Husby døde på 6-årsdagen hans, fulgte mange år med taus sorg og et mørke som ledet ham inn i rusmisbruket. Her er han avbildet under Stockholm-premieren på «Cornelis» høsten 2010. Foto: Eyewitness Pictures Sweden/Stella Pictues Vis mer

- Mamma døde på 6-årsdagen min

Hans-Erik Dyvik Husby befant seg plutselig helt alene med sorgen.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den norske artisten og skuespilleren Hans-Erik Dyvik Husby (39), har gjort seg bemerket både i rollen som Jesus i «Jesus Christ Superstar» og som Cornelis Vreeswijk i filmen «Cornelis».

Men for mange er han mest kjent som Turboneger-vokalist Hank von Helvete, et slags mørkt alterego som meget mulig hadde grobunn i den store sorgen 39-åringen måtte oppleve i sin barndom. Da han var bare seks år gammel, faktisk på selve 6-årsdagen, døde nemlig moren til Dyvik Husby av kreft.

- Det fantes ingen som kunne hjelpe. Sorgbearbeidelse var ikke noe folk visste noe om i Nord-Norge i 1978. Man snakket ikke om sånt. Du var overlatt til deg selv, sier han åpenhjertig til Dagbladet Søndag.

Morens tragiske bortgang førte med seg et stort mørke. En dysterhet som stort sett omsluttet Dyvik Husby i svært mange år - og som ledet inn i et tungt, langvarig rusmisbruk. Til Dagbladet Søndag forteller han at han etter morens død fikk dødsønsket - opplevelsen av at han selv måtte dø om han skulle være hos moren.

Den suksessrike artisten brukte også lang tid på å tilgi faren sin, som i mange år ikke ville snakke om morens bortgang.

- I ettertid har vi fått et bra forhold. Men hva kan du forvente? Jeg kan ikke slå meg på brystet og si at jeg hadde taklet det så mye bedre om det var jeg som hadde mista den personen jeg elsket høyest i livet da jeg var 32, og satt der som enkemann med to unger, innrømmer han overfor Dagbladet Søndag.

I dag er Hans-Erik Dyvik Husby helt rusfri og aktuell med sitt nye band, Doctor Midnight & The Mercy Cult, som forrige uke spilte på VG-lista Topp 20 på Rådhusplassen i Oslo.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Har giftet seg i all hemmelighet  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer