- Mamma ble tvangsgiftet som 15-åring

Familien flyktet med Tooji fra Iran da han var baby.

MAMMA ER FORBILDET: Toojis mamma Lily er hans store forbilde. - Jeg har hatt en fantastisk barndom og en mor som er et forbilde for meg. Hun har vist meg at alt er mulig så lenge man bare vil og jobber hardt nok for det, sier han. Foto: Espen Solli/Se og Hør
MAMMA ER FORBILDET: Toojis mamma Lily er hans store forbilde. - Jeg har hatt en fantastisk barndom og en mor som er et forbilde for meg. Hun har vist meg at alt er mulig så lenge man bare vil og jobber hardt nok for det, sier han. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den tidligere MTV-programlederen Tooji Keshtkar (25) overbeviste det norske folk med sin artistdebut under siste delfinale i MGP i Florø, og sikret seg dermed en finaleplass i lørdagens direktesending fra Oslo spektrum.

Til daglig lever 25-åringen et liv langt fra heftige danseshow og pyroeffekter, som saksbehandler i barnevernet.

Tooji forteller at han ønsker å bruke sin stemme og profilering til å belyse vanskelige temaer blant barn og unge. Og MGP-artisten vet godt hva han snakker om. Selv fikk han en krevende start på livet da han og familien måtte flykte fra hjemlandet Iran mens Tooji ennå var baby.

- Moren min skrev en bok som i 2004 om flukten og livet hennes. Blant annet at hun ble tvangsgiftet som 15-åring, så det er en tøff fortid. Det er ikke bare sånn at vi satte oss på flyet og kom til Norge. Det var en smuglerute. Heldigvis var jeg så liten da, og fylte faktisk ett år på flyet på vei til Norge. Det er ikke sånn at jeg har hatt en vond barndom, men det har preget meg, sier Tooji til Seher.no.

Toojis mamma Lily har vært en stor inspirasjonskilde i artistens liv. Lørdag kunne TV-seerne se en overlykkelig mor som var klar til å feire andreplassen i MGP med sin artist-sønn. Et øyeblikk som er langt unna deres hverdag etter at de først kom til Norge.

- Mens andre barn kanskje tenkte på is, tenkte jeg på regninger og at mamma måtte på neste nattevakt. Så det har satt sine spor, men for all del, jeg har hatt en fantastisk barndom og en mor som er et forbilde for meg. Hun har vist meg at alt er mulig så lenge man bare vil og jobber hardt nok for det. Musikken er min vei å gå for å vise den viljestyrken, sier Tooji til Seher.no.

Etter at han var ferdig som programleder i musikkanalen MTV har Tooji jobbet på asylmottak og med vanskeligstilte barn og ungdom. Han er brennende opptatt av menneskerettigheter, og lurer av og til på hvordan livet hans hadde vært om familien hadde blitt værende i diktaturet Iran.

- Noen ganger har jeg faktisk tenkt på det. Hvem hadde jeg vært da? Sikkert en Ali med bobfrisyre. Jeg aner ikke. Jeg tror alt skjer for en grunn og at alt kommer i livet for at man skal lære noe, og det er opptil deg hvordan du tar lærdommen og de tunge stundene i livet. Du kan sette deg ned og si at livet er jævlig kjipt, eller du kan ta det og gjøre det om til lys og noe positivt og gå videre, sier Tooji, som åpner lørdagens MGP-finale med låta «Stay». 

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Fikk høre at han var for feit

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer