Mallorcas eldste ferieby

Det hviler et gammelt og ærverdig drag i luften over Port de Pollenca. I snart 100 år har den vært tro mot sitt konsept #2013 å pleie besøkende.

BADEIDYLL: Strandpromenaden byr på badeopplevelser utenom det vanlige.. Foto: Se og Hør
BADEIDYLL: Strandpromenaden byr på badeopplevelser utenom det vanlige.. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

”Jålete” reiselivsjournalister skriver det ofte, og du har sikkert også hørt dine venner si det: ”Da JEG var der, var det en uoppdaget, liten perle. Nå er det blitt helt ødelagt av alle turistene.” Dem om det – jålebukkene! Og jeg vet de stort sett lyver…

Men dette er ord de faktisk ikke kan bruke om Port de Pollenca. Dette er Mallorcas, og Spanias, eldste rene ferieby, en liten badeby bygget opp for å ta vare på og pleie turister. ”Gud, så sjarmløst” tenker du kanskje, men det er nettopp hva det ikke er – sjarmløst.

Det blir som forskjellen mellom de ”nyrike” harrytassene og de med ”gamle” arvede penger. Uten at jeg skal dra dette for langt, og med fare for selv å bli stemplet som jålebukk, har Port de Pollenca ”arvet” sin sjarm.

Gammel sjarm

Vi er i nabobukten til den mer kjente turistmaskinen Alcudia. Flere ganger daglig går det båt mellom de to gode, men akk så forskjellige naboene. Uten å være snobbete, hviler et litt eksentrisk overklassepreg over byen. Kanskje er det derfor stedet er blitt så populært blant forfinede briter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer