Elin Kjos:

- Maks av hva kroppen orker

Elin Kjos fikk nylig kreftsvar - nå må behandlingen endres.

LUNGEKREFT: Elin Kjos har de siste månedene kjempet en hard kamp mot kreften. Nå må hun endre behandling før beinmargen blir helt ødelagt. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse
LUNGEKREFT: Elin Kjos har de siste månedene kjempet en hard kamp mot kreften. Nå må hun endre behandling før beinmargen blir helt ødelagt. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse Vis mer
Publisert

I slutten av juli fikk den svenske treningsinfluenseren Elin Kjos (32) endelig svar på kreftprøvene, prøver som skulle vise om lungekreften hadde spredd seg videre, eller om behandlingen var effektiv.

Den gang fortalte hun til Se og Hør at framtida fremdeles var usikker.

- Jeg er letta over at kreften ikke har spredd seg under de siste månedene, noe som er bra. Derimot er jeg urolig over at behandlingen ikke har gjort at mine metastaser har minsket eller blitt færre, forklarte hun.

Frem til nå har behandlingen bestått av en kombinasjon av immunterapi og to typer cellegift, og forrige uke kunne influenseren fortelle at hun har fått sin fjerde og siste runde av denne type behandling.

- Kjemper videre

«Fire doser av denne kombinasjonen er absolutt maks av hva kroppen takler før beinmargen er helt ødelagt, så derfor blir dette siste for nå», skriver hun til følgerne sine på Instagram, og forklarer en type av cellegiftene hun har fått nå må droppes.

Kjos er glad for at kroppen hennes har klart fire hele doser, og er takknemlig for at hun orket det.

«I slutten av mai fantes det ikke engang noen garanti for det. Nå kjemper jeg videre», fortsetter hun.

Overfor Se og Hør forteller 32-åringen at hun kommer til å fortsette med cellegift og immunterapi hver tredje uke så lenge det går - men ikke to forskjellige cellegifter samtidig som hun har gjort fire ganger nå.

- Det er den eneste måten jeg kan holde meg i live nå, så sånn som ting ser ut kan jeg aldri slutte med cellegift, forteller hun, og fortsetter:

- Det finnes ingen tidsramme for hvor lenge jeg må gå på det, men det kommer til å være så lenge kroppen orker og til det muligens kommer en kur mot kreften.

MARERITT: Elin Kjos skulle sjekke hvorfor hun hosta i så lang tid. Nå kjemper hun for livet. Video: Instagram @elin.kjos Reporter: Celina Morken Vis mer

Ser etter alternativer

Kjos' behandling kommer bare til å stoppes helt om kroppen hennes ikke orker mer, og om verdiene hennes blir for dårlige.

- Behandlingen kan også stoppes om det viser seg at cellegiften jeg får nå ikke virker lenger, legger hun til.

Den 32 år gamle influenseren har begynt å se på alternative veier å gå i håp om å finne noe som kan styrke kroppen - og for å gi henne mer tid.

- Det går opp og ned hver dag. Kroppen min er mer trøtt og svak enn tidligere, men jeg forsøker å gjøre det beste ut av situasjonen likevel. De dagene jeg har mer energi forsøker jeg alltid å gå en tur eller kjøre litt styrketrening, forteller hun.

KLUMP: Programlederen ble bedt om å sjekke en kul på halsen. Foto/video: Victoria Price / AP / Instagram Vis mer

- Et mareritt

Da Se og Hør snakket med henne i slutten av juli, kunne den svenske treningsprofilen fortelle at hun ikke har gitt opp håpet, og at hun skal forsøke å holde seg i live til det kommer en kur mot kreftsykdommen.

- Det er vanskelig mentalt, men jeg forsøker å fremdeles tenke positivt og holde motet oppe, sa hun da Se og Hør snakket med henne kort tid etter hennes andre behandling.

I mai beskrev Kjos livssituasjonen som et mareritt som aldri tar slutt.

- Jeg har fremdeles vanskeligheter med å engang forstå at jeg er så syk som jeg faktisk er. Mentalt er det ekstremt tøft og det er mye tårer, uro og stress nå, sa hun.

LES OGSÅ: Dronningens overraskende gest

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer