«Stjernekamp» 2017:

Makeda røk ut av «Stjernekamp»

Ble den tredje deltakeren som måtte forlate sangkonkurransen.

RØK UT: Makeda Dyhre måtte takke for seg i kveldens «Stjernekamp». Foto: NRK
RØK UT: Makeda Dyhre måtte takke for seg i kveldens «Stjernekamp». Foto: NRK Vis mer

(Seoghør.no): Forrige lørdag var det Erlend Bratland (25) som måtte forlate «Stjernekamp» som andre deltaker, etter at Hilde Lyrån (54) uken før ble stemt ut.

I kveld var det musikksjangeren hip hop som sto på tapetet for de gjenværende åtte deltakerne, og låter av blant andre Kanye West og Karpe Diem ble fremført.

Etter at dommerne Thomas Felberg (45) og Mona B. Riise (45) hadde sagt sine meninger og publikum hadde avgitt sine stemmer, ble det Makeda Dyhre (24) som måtte forlate konkurransen som tredje deltaker.

Dyhre framførte låta «Power» av Kanye West under kveldens sending, og fikk gode tilbakemeldinger av dommerne. Det fikk hun også fra Dagbladets anmelder, som trillet en femmer på terningen. Men det holdt altså ikke opp.

- Jeg er veldig fornøyd med alt jeg har fått gjort, sa Dyhre fra scenen da exiten var et faktum.

Deltok i MGP

Tre av årets «Stjernekamp»-artister, deriblant Makeda, har en seier fra Melodi Grand Prix i baklomma. Aleksander Walmann er den som sist sto på MGP-scenen, da han i vår forsvarte Norge i Eurovision-finalen i Kiev sammen med Jowst.

En annen som har vunnet MGP er Didrik Solli-Tangen, som i 2010 vant låtkonkurransen med «My Heart Is Yours».

- Jeg har blitt far, det skjer noe med deg. Jeg tør litt mer, sier Didrik Solli Tangen om hvorfor han sa ja til «Stjernekamp» i år, etter å ha blitt «mast på» av NRK i flere år. Han ble far i fjor.

Benedicte Adrian stakk av med MGP-seieren i 1984, som del av duoen Dollie de Luxe.

Saken fortsetter nedenfor.

Maria Haukaas Mittet intervjues rett etter seieren i NRK-programmet "Stjernekamp". Mannen Hans Marius Hoff Mittet intervjues også om konas seier, og Trine Rein intervjues også om Maria´s innsats i programmet. Vis mer

Makeda deltok i MGP i 2016, men nådde ikke helt opp. Litt lenger kom Erlend Bratland, som kapret andreplassen året før, med låta «Thunderstruck».

Gaute Ormåsen har deltatt i låtkonkurransen to ganger, i 2010 og 2013.

Pensjonert som 24-åring

En av årets andre artister er Ida Maria Bølie Sivertsen. Hun har i de forrige programmene imponert med sine tolkninger, men alt har imidlertid ikke vært like lyst for Ida Maria - hun var nemlig i ferd med å drikke vekk sin lovende karriere kun 24 år gammel.

- Jeg stortrives med mitt nye liv. Jeg holder på med det jeg elsker. Jeg trodde jo jeg var ferdig da jeg var 24 år. Da hadde jeg pensjonert meg. Jeg var så sliten. Jeg gjorde ikke noe kreativt på lenge og ble ordentlig deprimert, forteller artisten åpenhjertig til Se og Hør.

- Da lærte jeg det at når du er kunstner, så hviler du når du driver med kunst. Det er ikke noe som heter ferie. Ferie er destruktivt for en kunstnerhjerne. Man er nødt til å holde det i gang. Å få holde på med musikk gir meg frelse, legger hun til.

Seermagnet

Kåre Magnus Bergh har vært programleder for «Stjernekamp» siden første sesong traff skjermen i 2012 og i fjor kunne han gratulerer Knut Anders Sørum med seieren.

«Stjernekamp» er en av NRKs største seermagneter, og knuste TV 2-konkurrenten «Skal vi danse» på seertall i fjor høst.

Neste uke er sjangeren opera.

LES OGSÅ: Fansen raser etter keisersnitt-utspill