- Makan til vås!

Hallvard Flatland slår tilbake mot artikkel. Nå forteller han hva han virkelig mener om Dag Erik Pedersen.

BRUKTE IRONI: - Jeg håper at de som leste saken skjønner mer enn VG Nett, og at de forstår at dette var ironisk ment, sier Hallvard Flatland til Seher.no om onsdagens oppslag om den spøkefulle «konflikten» mellom ham og Dag Erik Pedersen.
BRUKTE IRONI: - Jeg håper at de som leste saken skjønner mer enn VG Nett, og at de forstår at dette var ironisk ment, sier Hallvard Flatland til Seher.no om onsdagens oppslag om den spøkefulle «konflikten» mellom ham og Dag Erik Pedersen. Vis mer
SEHER.NO: De kjente norske TV-profilene Hallvard Flatland (53) og Dag Erik Pedersen (51) stiller med hvert sitt program om tidligere idrettshelter til våren. Dette var også bakgrunnen til VG Netts sak om duellen mellom de to onsdag kveld.

Med tittelen «Kjendiskompiser i TV-krig: - Dag Erik er håpløs på TV», sendte nemlig Flatland en kraftsalve mot kollegaen. I saken blir det dog understreket at Flatland, som var Pedersens læremester i TVNorge tidlig på 1990-tallet, sier det hele med en spøkefull tone.

- Han var vel det vi kaller et håpløst tilfelle, men det har vi humor på i dag. Han har aldri blitt noe bedre heller. Han så helt vettskremt ut når du så ham på skjermen, det så ut som han var på den plassen han helst ikke ville være. Det verken så eller hørtes bra ut, uttaler Flatland i saken fra VG Nett.

Saken faller ikke i god jord hos Hallvard Flatland, som kort tid etterpå oppdaterte sin Twitter-profil med følgende melding:

«Etter kveldens oppslag om D.E. Pedersen og meg på VG Nett, vil jeg foreslå alkoholforbud på jobb for VG-journalister. Makan til vås! Utrolig.»

Til Seher.no legger den tidligere TVNorge-programlederen ikke skjul på at han står for det han skrev på det sosiale nettsamfunnet.  

- Det må jo ha vært julebord i VG. Dette er jo bare helt sjanseløst. Jeg håper at de som leste saken skjønner mer enn VG Nett, og at de forstår at dette var ironisk ment.

- Dag Erik har gjort kjempesuksess på TV-skjermen, her prøver man å skape overskrifter på noe som egentlig var en hyllest fra min side, forteller han til Seher.no.
 
- Har du hørt noe fra Dag Erik Pedersen etter onsdagens sak?
 
- Ja, jeg måtte forsikre meg om at han ikke hadde misforstått det som står skrevet. Han lo godt av hele saken, og skjønte at det var fleip, sier Flatland, som ikke har vurdert å ta kontakt med VG Nett etter oppslaget.
 
- Nei, hvorfor i all verden skal jeg gjøre det? Sånn går det jo når det er julebord...

Bakgrunnen for skriveriene rundt «duellen» mellom Flatland og Pedersen, er at Flatland skal lede TV3s nye satsning «Landskampen». Dette programmet skal sendes på samme tid som NRK-suksessen «Mesternes Mester».

Seher.no har også vært i kontakt med Dag Erik Pedersen, som ikke ønsker å kommentere saken noe ytterligere. Til VG Nett onsdag var han også meget ordknapp.

- Jeg hever meg over det. Han har vært min læremester i TVNorge, nå kan vi ønske ham velkommen etter, sa han til nettstedet.

Avdelingsleder for VG Rampelys og VGTV, Ola E. Stenberg, kjenner seg ikke igjen i kritikken fra Hallvard Flatland.

- Denne saken er ikke skrevet i forbindelse med et julebord. Etter min mening er den skrevet med humor, og det kommer tydelig fram at dette er sagt med en spøkefull tone. Vi har heller inget ønske om at andre skal oppfatte det annerledes.

- Hallvard sa også til vår journalist at vi kunne sitere ham på det, så lenge vi presiserte at det ble sagt i en spøkefull tone, sier Stenberg til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Ingen svenske skal få gå fra meg