Magnus Carlsen og kjæreste:

Magnus Carlsen viser seg sammen med kjæresten for første gang

Delte bilde av paret på sosiale medier.

I ET FORHOLD: Sjakkstjerna Magnus Carlsen ble tidligere i år sammen med Synne Christin Larsen. Nå viser de sin kjærlighet offentlig. Foto: NTB Scanpix
I ET FORHOLD: Sjakkstjerna Magnus Carlsen ble tidligere i år sammen med Synne Christin Larsen. Nå viser de sin kjærlighet offentlig. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Seoghør.no): I mars ble det kjent at sjakkspiller og verdensmester Magnus Carlsen (26) hadde fått seg kjæreste.

Det bekreftet manager Espen Agdestein overfor Dagbladet, men la til at Carlsen ikke ville kommentere saken ytterligere.

Siden den gang har paret holdt en lav profil i offentligheten, men søndag kveld delte sjakkspilleren for første gang et bilde av duoen sammen, på sin offentlige Facebook-profil.

«Midnight sun (kind of)», skriver Carlsen til innlegget, hvor paret poserer sammen i treningsantrekk på et ukjent sted, med havet som bakgrunn.

På Carlsens private Facebook-profil kom det i mars fram at hans nye kjæreste er Synne Christin Larsen (22), og at paret inngikk et forhold 14. februar - på valentinsdagen.

Larsen kommer fra tettstedet Alsvåg i Øksnes kommune i Vesterålen, og det gikk ikke upåaktet hen da han var på besøk i hjembygda hennes i midten av februar.

- Ikke vært forelska

I et intervju med The Telegraph i 2015, avslørte Magnus Carlsen for øvrig at han aldri hadde vært ordentlig forelska i noen.

- Jeg tror ikke det. Jeg har vært betatt, så klart, men ikke forelska. Nei, fortalte han den gang.

Carlsen la til i intervjuet at han ofte blir omringet av kvinnelige fans når han er ute på byen hjemme i Oslo.

- Det er en forbannelse og en velsignelse, sa han om den massive oppmerksomheten fra det motsatte kjønn.

Ønsket ikke langvarige forhold

Magnus Carlsen har vernet godt om privatlivet sitt når det gjelder romantiske forhold, men i et intervju med The Guardian i 2013 røpet han litt om hva slags jenter han ikke liker:

- Jeg ser for meg at en kjæreste i alle fall må ha litt kunnskaper om sjakk.

- Men jeg liker ikke når jeg er ute og møter jenter som begynner å snakke til meg om hvordan de spilte sjakk mot bestefedrene sine da de var barn - det tåler jeg ikke. Det er kjedelig. Jeg vil heller snakke om hva som helst annet, sa han den gang.

Superstjerne

26-åringen har gjort seg kjent som Norges, og verdens, ubestridte sjakkonge. I november forsvarte han verdensmestertittelen sin mot Sergej Karjakin (27) under sjakk-VM i New York.

Like før nyttår tok han henholdsvis bronse og sølv i VM i hurtig- og lynsjakk i Doha. Carlsen var selv svært misfornøyd med sølvmedaljen.

LES OGSÅ: Magnus Carlsen har fått seg kjæreste