FØLSOM (SJAKK)SPILLER: Magnus Carlsen debuterer som hiphop-artist. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
FØLSOM (SJAKK)SPILLER: Magnus Carlsen debuterer som hiphop-artist. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

Magnus Carlsen debuterer som rapper

- Jeg er sjakkens arrogante badboy.

Publisert

«Pimp L, hell noe dyrt i mitt glass

Når Carlsen er i bygget faller brikkene på plass»

For litt over to uker siden forsvarte Magnus Carlsen (28) VM-tittelen sin mot Fabiano Caruana (26) da han vant 3-0 sammenlagt etter tre av fire partier hurtigsjakk.

Nå gjør han seg bemerket på en annen arena, og debuterer som rapper sammen med Thomas Thrap Huse, bedre kjent som Mr. Pimp-Lotion. Med på låta er også sanger Didrik Solli Tangen.

Låta «Hvem Stjal Spenolen?» består av 13 vers, av både rappere, privatpersoner, «Stjernekamp»-deltakere og stormestere i sjakk.

Carlsen rapper blant annet:

«Jeg er sjakkens arrogante badboy

Brettspillets mest relevante badboy»

MODELL: Dette er ikke første gang Magnus Carlsen prøver seg på noe annet enn sjakk - han har også vært modell for klesmerket G-Star sammen med filmstjerne og modell Liv Tyler, her i 2010. Foto: NTB scanpix
MODELL: Dette er ikke første gang Magnus Carlsen prøver seg på noe annet enn sjakk - han har også vært modell for klesmerket G-Star sammen med filmstjerne og modell Liv Tyler, her i 2010. Foto: NTB scanpix Vis mer

Krimgåte

Thrap Huse forteller om den dramatiske «krimgåten» som danner utgangspunktet for låta til Dagbladet.

- Det har seg sånn at jeg har et varemerke som er en stor Spenol-flaske. Forrige jul hadde vi en julekonsert, og da ble den frastjålet. Også tenkte vi at dette må vi komme til bunns i.

Det var under framførelsen av låta «Baris» at forbrytelsen fant sted. Publikum trakk opp på scenen i hopetall. I kaoset stjal noen den berømte Spenol-flaska, som Thrap Huse sier er av uvurderlig affeksjonsverdi.

Thrap Huse mobiliserte masse gjennom podkasten «Lotion & Smestad».

- Vi fikk folk som var på konserten til å stille opp som «vitner» i låta. Vi lot dem komme med teorier om hvem de tror har stjålet den, eller benekte at de selv har gjort det.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Han forteller at flere av dem som er med på låta, ikke har tidligere erfaring som artister.

- Det er hovedsakelig privatpersoner, så det er ganske komisk. Det ble en ganske annerledes låt. Litt forskjellig, hva skal man si, nivå.

Han understreker at alle har skrevet versene sine selv.

- Det er så mange morsomme ideer og rare flows. Det er en skikkelig gladlåt, sier han.

Mesterhjerne

Etter hvert som versene rant inn, forsto Thrap Huse at de ikke kom nærmere å løse mysteriet. De trengte en mesterhjerne.

- Jeg hadde fått med meg at Magnus Carlsen hører på podkasten vår, og han har vært på konsertene våre. Han har også spilt musikken vår i live sjakk-stream. Så jeg kontakta ham, og han var umiddelbart helt gira, sier han.

Kort tid etter troppet Carlsen opp i studio.

SELVSIKKER: Magnus Carlsen får ros av Thrap Huse etter rap-debuten. Her på basketballbanen under sjakk-VM i 2014. Foto: NTB scanpix
SELVSIKKER: Magnus Carlsen får ros av Thrap Huse etter rap-debuten. Her på basketballbanen under sjakk-VM i 2014. Foto: NTB scanpix Vis mer

Thrap Huse sier at selv om mange kanskje oppfatter sjakkspillere som «sidrumpa», var inntrykket hans av Carlsen et helt annet.

- Alt bare oste selvtillit, og han var veldig trygg på seg selv. Det overrasket meg veldig. Jeg må gi ham honnør for den utrolige fete innstillingen han hadde. Jeg er ganske sikker på at få i hans situasjon hadde hatt selvironien til å bli med på noe sånn. Det er ganske ute av komfortsonen, vil jeg tro.

Forbrytelse og straff

- Var Carlsen bekymret for linjer som «jeg trenger inn i tarmen til Gaute fra Farmen», som noen sier et annet vers? Eller linja om pistoler som er skaffa fra «Kristin og Lars»?

- Jeg tror alle som hører denne låta merker at dette er med glimt i øyet, og ikke ne annet enn humor. Det hadde han ikke noen bekymring for nei. Gaute fra farmen er dessuten firmenningen min, så han går god for dette.

For kort tid siden lagde Thrap Huse låta «Begynte på bunnen», om forretningsmannen Kjell Inge Røkke. Røkke står også på lista over personer han gjerne skulle hatt med i studio.

- Jeg tror han er litt som Carlsen: At han hadde kommet inn med en aura av selvtillit og vist hvor mikrofonen skal stå. Ellers, kanskje Northug? Han har allerede et bra rapnavn: Nor-Thug. Det høres ut som en «homie» av Tupac.

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

TESTER GRENSENE: Nikolai Aspen fra «Farmen» utfordrer Carina Dahl i Viafree-serien «Snap-rulett». Vis mer

LES OGSÅ: - Charlotte var bekymret for meg

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer