Eurovision

Madonnas elleville Eurovision-krav

Den kommende opptredenen skal ha kostet langt mer enn et svare strev med å få i havn kontrakten.

OPPTRER: Under lørdagens Eurovision-finale er det nå endelig bekreftet at Madonna vil stå på scenen. Det har hatt sin pris. Foto: NTB Scanpix
OPPTRER: Under lørdagens Eurovision-finale er det nå endelig bekreftet at Madonna vil stå på scenen. Det har hatt sin pris. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har det vært store spekulasjoner rundt hvorvidt den amerikanske superstjerna Madonna (60) faktisk vil opptre under Eurovision-finalen i Tel Aviv lørdag kveld. Bakgrunnen skal ha vært kontraktsuenigheter mellom kringkasteren EBU (Den europeiske kringkastingsunionen) og Madonnas team.

Rett før semifinalen torsdag kveld kom imidlertid bekreftelsen på at Madonna vil stå på scenen lørdag kveld. Beskjeden ble også gjentatt for Europas seere under semifinalen.

Men det amerikanske popikonets opptreden kommer slett ikke gratis.

- Var ikke bekreftet

Det var i begynnelsen av april at det angivelig ble bekreftet at poplegenden ville bli å se på scenen i Tel Aviv den 18. mai. De israelske avisene Jerusalem Post og Ha'aretz var blant dem som hevdet opptredenen var bekreftet. Sistnevnte mente også det var bekreftet av EBU. Da hadde det allerede versert rykter om den gjeve gjesteopptredenen i lang tid.

KONTRAKTSFORVIRRING: De siste dagene har det vært uvisst hvorvidt Madonna ville stå på scenen under finalen lørdag. Nå er det bekreftet. Her er hun på scenen under Billboard Music Awards i Las Vegas 1. mai. Foto: NTB Scanpix
KONTRAKTSFORVIRRING: De siste dagene har det vært uvisst hvorvidt Madonna ville stå på scenen under finalen lørdag. Nå er det bekreftet. Her er hun på scenen under Billboard Music Awards i Las Vegas 1. mai. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dette var feil, skal vi tro Eurovision-sjef Jon Ola Sand. Under en pressekonferanse i Tel Aviv tirsdag, kunne han fortelle at avtalen aldri var gått i boks på daværende tidspunkt.

- Dessverre så har det vært flere rykter om dette, og noen har snakket på vegne av EBU uten tillatelse. Hun vil gjerne stå på scenen, og vi ønsker henne velkommen. Men da må vi ha kontrakten på plass, uttalte Sand.

Ifølge Jerusalem Post begynte den amerikanske popstjernen onsdag likevel øvingen til sin Eurovision-opptreden - uten at kontrakten med Den europeiske kringkastingsunionen var klar. Hun delte også bilder og videoer fra øvingen med fansen på Instagram.

- Egen catering

Nå skal avtalen altså være signert, og alt skal være kappet og klart for Madonna. Det hele har imidlertid kostet langt mer enn et svare strev med å få i havn kontrakten.

I forkant har det ryktes at Madonna ville ha med seg et entourage på hele 160 mennesker. Sikkerhetsopplegget rundt den 60-årige superstjerna skal være enormt, og ha krevd et helt særegent opplegg, ifølge Expressen. I tillegg skal det ha blitt bygget et helt nytt lager på den eksisterende produksjonen for å huse Madonnas enorme team. Det forteller den svenske produksjonssjefen Ola Melzig til avisa.

- Det er egne sikkerhetsdetaljer, egen catering, egne omkledningsrom og alt mulig, uttalte han og la til:

Vis mer

- Vi hadde ikke fysisk plass i de eksisterende rommene, så vi måtte bygge et helt nytt lager.

Prislappen på å få popikonet til Tel Aviv for å framføre sine to låter- en gammel og en ny- er på 1,3 millioner dollar, noe som tilsvarer omtrent 11,4 millioner kroner. Denne summen skal ha blitt dekket av den lokale milliardæren Sylvan Adams.

- Politisk budskap

Selv om mange jublet over nyheten, skal bookingen ha vært en lang og vanskelig prosess. Den nye låta artisten skal framføre inneholder angivelig et politisk budskap, noe arrangørene setter lite pris på.

Det er nemlig slik at Eurovision skal holdes så politisk nøytralt som mulig. Akkurat det har vært vanskelig for mange i år, ettersom finalen arrangeres i Israel.

Tirsdag kommenterte hun sin omdiskuterte opptreden for første gang til nyhetsbyrået Reuters.

VARMT: KEiiNO troppet opp i nasjonaldrakt på nasjonaldagsfeiring, kun timer etter at de sto på Eurovision-scenen i Tel Aviv. Vis mer

- Jeg vil aldri slutte å spille musikk for å tilpasse meg noen politisk dagsorden, og jeg vil heller ikke slutte å snakke om brudd på menneskerettighetene, uansett hvor i verden de skjer, sa Madonna.

60-åringen har spilt i Israel tre ganger før. Dette blir dermed fjerde gang hun opptrer i landet. Den første gangen var i 1993, og sist hun var å se på en israelsk scene var i 2012.

LES OGSÅ: - Har Madonna fått rumpeimplantater?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer