IKKE NOEN UNGPIKE: Madonna trener som besatt og er i god form. Hun er likevel ikke noenogtjue lenger... Foto: All Over
IKKE NOEN UNGPIKE: Madonna trener som besatt og er i god form. Hun er likevel ikke noenogtjue lenger... Foto: All OverVis mer

Madonna vil ha hovedrollen i Casablanca

... selv om hun fyller 50 år til høsten. Det får Hollywood til å riste på hodet.

SEHER.NO: 49 og et halvt år gamle Madonna nekter å gi opp drømmen om å bli en anerkjent skuespillerinne. Denne uken ble det kjent at popdronningen går svanger med planer om en nyinnspilling av storfilmen Casablanca fra 1942.

Og den middelaldrende damen har selv sett seg ut Isabella Rosselinis mor, legendariske Ingrid Bergmans rolle i filmen.

Det har fått flere Hollywood-topper til å humre godt og hånlig i skjegget, skriver Ekstra Bladet.

– Der er ingen som forstår hvorfor man overhodet vil lage en remake av verdens beste film. Og Madonna vil til overmål ha hovedrollen som Ilsa Lund, selv om Ingrid Bergman bare var i begynnelsen av 20-årene, da hun spilte rollen i 1942, mens Madonna snart fyller 50 år, sier en anonym kilde fra et amerikansk filmstudio til britiske Mail On Sunday.

Det er riktignok ikke helt presis at Bergman var i begynnelsen av 20-årene i 1942. Den svenske skjønnheten ble født 29. august 1915, og var 26 år da Casablanco ble spilt inn. Omtrent halvparten så gammel som Madonna, altså!

Madonnas nyinnsillingsplan er å lage en moderne versjon av den klassiske historien, som skal foregå i det krigsherjede Irak.

Inntil videre skal det ikke finnes noe manuskript, men Madonna og hennes folk er allerede på jakt etter finansiering av prosjektet.

Madonnas siste opptreden på film var 'Swept Away', som fikk hard medfart hos kritikerne. Tidligere har hun imidlertid blitt bedre mottatt, som for eksempel for birollen i 80-tallsfilmen Jakten på Susan, og hovedrollen i 90-tallsmusikalen Evita.

Spørsmålet som melder seg til Casablanca-prosjektet er: Hvor hundgammel må ikke skuespilleren som skal ha Humphrey Bogarts rolle være?! - når han må se 50 år gamle Madonna inn i øynene og fremføre de evige ord:

"Here's looking at you, kid."