Eurovision:

Madonna slaktes

- Det var veldig surt.

MADONNA: Madonna gikk på scenen under pauseshowet i Eurovision. - Surt, mener Dagbladets musikkekspert Anders Grønneberg. Foto: NRK
MADONNA: Madonna gikk på scenen under pauseshowet i Eurovision. - Surt, mener Dagbladets musikkekspert Anders Grønneberg. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rett før midnatt gikk Madonna på scenen i Tel Aviv med låten «Like a prayer». Det gikk ikke helt som forventet, skal vi tro Dagbladets musikkekspert.

- Veldig surt

For da Madonna leverte den gamle klassikeren fra 1989, var det noe som ikke riktig stemte. Dagbladets musikkekspert Anders Grønneberg mener det var surt.

- Det var veldig surt. Live er live og det er ikke alltid så enkelt. Hvis du ikke har god lytting, så er du ute, sier Grønneberg, og konkluderer:

- Det var ikke noe imponerende, det var det ikke.

Nederlands poengutdeler kommenterte også Madonnas uheldige opptreden:

- Jeg er så takknemlig for i kveld, og for Madonnas autotone, sa hun.

- Nå må du legge opp

Mads Hansen, som vant Spellemannprisen 2018 for årets låt, sier på Twitter:

- Nå må du legge opp, Madonna.

Sveinung Rotevatn (V) var også kjapt ute med å kommentere Madonnas opptreden:

- At Madonna var den som skulle synge surast i løpet av ein Eurovision-kveld ville gitt rimeleg gode odds, skriver Rotevatn.

- Jeg gikk glipp av Madonna da den 20 måneder gamle våknet opp og ikke ville sovne igjen. Virker som han gjorde meg en tjeneste?, skriver Paul Lomax på Twitter.

- Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal si om Madonna uten å være slem. Jeg elsker det at hun, uansett, holdt ut..., skriver BBC-journalist Gary Nunn.

- RIP Madonnas karriere, skriver TV-personlighet Piers Morgan på Twitter.

11,4 millioner kroner

De siste dagene har det vært store spekulasjoner rundt hvorvidt den amerikanske superstjerna Madonna (60) faktisk vil opptre under Eurovision-finalen i Tel Avivlørdag kveld. Bakgrunnen skal ha vært kontraktsuenigheter mellom kringkasteren EBU (Den europeiske kringkastingsunionen) og Madonnas team.

Prislappen på å få popikonet til Tel Aviv for å framføre sine to låter- en gammel og en ny- er på 1,3 millioner dollar, noe som tilsvarer omtrent 11,4 millioner kroner. Denne summen skal ha blitt dekket av den lokale milliardæren Sylvan Adams.

EUROVISION: Norge og KEiiNO gjør seg klare før opptreden i finalen i Eurovision 2019 i Tel Aviv. Video: NRK Vis mer

- Hva synes du om Madonnas opptreden? Det var kanskje ikke det euforiske øyeblikket hun og Eurovision håpet på, skriver BBC Entertainment på Twitter.

Selv om mange jublet over nyheten, skal bookingen ha vært en lang og vanskelig prosess.

Israelske flagg

På forhånd ble det varslet at den nye låta artisten framførte, skulle inneholde et politisk budskap, noe arrangørene setter lite pris på.

Og ganske riktig - da danserne gikk på scenen, hadde de limt israelske og palestinske flagg på ryggen. Danserne sto hånd i hånd.

Det er nemlig slik at Eurovision skal holdes så politisk nøytralt som mulig. Akkurat det har vært vanskelig for mange i år, ettersom finalen arrangeres i Israel.

Tirsdag kommenterte hun sin omdiskuterte opptreden for første gang til nyhetsbyrået Reuters.

- Jeg vil aldri slutte å spille musikk for å tilpasse meg noen politisk dagsorden, og jeg vil heller ikke slutte å snakke om brudd på menneskerettighetene, uansett hvor i verden de skjer, sa Madonna.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.

LES OGSÅ: - Tror på pallplassering

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer