<strong>KLAR:</strong> Madonna skal opptre under årets Eurovision-finale. Foto: NTB scanpix
KLAR: Madonna skal opptre under årets Eurovision-finale. Foto: NTB scanpix Vis mer

Eurovision Song Contest:

Madonna skal opptre under Eurovision i Israel

Årets gjesteopptreden er nå bekreftet.

Publisert

Den amerikanske superstjerna Madonna har utallige hits å skilte med, og har i flere tiår vært et stort ikon. Derfor er det enkelt å argumentere for at hun passer perfekt som gjesteartisten under årets Eurovision-finale.

Ryktene om opptredenen har versert en stund, men i dag ble det altså bekreftet av EBU (Den europeiske kringkastingsunionen) at poplegenden blir å se på scenen i Tel Aviv den 18. mai. Det skriver Haaretz. Etter planen skal sangeren framføre to låter - en hit og en ny sang.

Madonna har spilt i Israel tre ganger før. Dette blir dermed fjerde gang hun opptrer i landet. Den første gangen var i 1993, og sist hun var å se på en israelsk scene var i 2012.

Saken fortsetter nedenfor.

Vis mer

Dyr booking

Selv om mange trolig jubler over nyheten, skal bookingen ha vært en lang og vanskelig prosess. Den nye låta artisten skal framføre inneholder angivelig et politisk budskap, noe arrangørene setter lite pris på.

Det er nemlig slik at Eurovision skal holdes så politisk nøytralt som mulig. Akkurat det har vært vanskelig for mange i år, ettersom finalen arrangeres i Israel.

Det er ventet at Madonna skal ha med seg et entourage på hele 160 mennesker, så det er ingen tvil om at det blir en kostbar opptreden seere over hele Europa får være vitne til i mai. Haaretz skriver at det vil koste omtrent åtte millioner kroner å få henne til landet alene. Den regningen er det milliardæren Sylvan Adams som tar, ifølge avisa.

Han har tidligere uttalt, ifølge Jerusalem Post, at han ser det som sitt oppdrag å fremme landet sitt.

- Det er en flott måte å øke turismen på, sa han under en konferanse i Jerusalem for en måneds tid siden.

Saken fortsetter nedenfor.

Kontroversielt

Ofte er det god stemning i forkant av Eurovision-finalene, men i år er det politikken som har stått i fokus. I mai skal norske KEiiNO konkurrere om en plass i finalen, etter å ha vunnet norske Melodi Grand Prix i mars. Låta deres, «Spirit in the sky», har gått viralt, og ligger godt an på oddslistene.

Derfor er sjansen stor for at vi får se Norge i årets finale. Hvor mange som kommer til å se på, eller være til stede i salen, er derimot omdiskutert. Valget av Israel og Tel Aviv som vertsby er kontroversielt, og har splittet Eurovision-fansen.

Samtidig som Hamas og Israel bomber hverandre, skal 41 nasjoner konkurrere om hvilken låt som er best. Gaza-stripen ligger bare 50-60 kilometer unna Tel Aviv. Morten Thomassen, presidenten i den norske MGP-klubben, har uttalt at han tydelig ser hvordan konflikten preger fansen.

- Det er mange av oss norske MGP-entusiaster som ikke drar til Israel for å være med på oppkjøringen og finaleuka. Det skyldes den spente situasjonen og usikkerheten som følge av Hamas/Israel-konflikten, har han uttalt til Dagbladet.

75 norske artister har signert en boikott i regi av Palestinakomiteen, med artister som blant andre Marthe Valle, jentene i bandet Razika, Nosizwe og Bugge Wesseltoft på lista. Internasjonalt har andre artister gjort det samme.

LES OGSÅ: Får krass kritikk for hodeplagg-bruk

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer