#MeToo:

Madonna om Weinstein-anklagene: - Endelig

- Han var ekstremt seksuelt flørtende og frampå.

<strong>ÅPNER OPP:</strong> Mer en halvannet år er gått siden de første anklagene mot Harvey Weinstein rullet opp. Nå åpner også Madonna opp om Hollywood-mogulens oppførsel. Her er de to sammen på en premiere i New York i 2007. Foto: NTB Scanpix
ÅPNER OPP: Mer en halvannet år er gått siden de første anklagene mot Harvey Weinstein rullet opp. Nå åpner også Madonna opp om Hollywood-mogulens oppførsel. Her er de to sammen på en premiere i New York i 2007. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden oktober 2017 har over 60 kvinner, primært skuespillere, stått fram offentlig og anklaget Weinstein for voldtekt, seksuelle overgrep, sextrakassering, trusler og trakasserende oppførsel.

Mange av dem påstår at Weinstein, som i 2012 ble kåret til Hollywoods mektigste mann, aktivt skal ha gått inn for å ødelegge karrieren deres dersom de avviste tilnærmelsene hans.

Nå, halvannet år etter de første anklagene mot ham, kommenterer artisten Madonna Hollywood-mogulens oppførsel mot henne.

- Krysset grenser

Det er i et lengre intervju med The New York Times at Madonna nå forteller om sine egne erfaringer med Weinstein.

- Harvey krysset grensene og var utrolig seksuelt flørtende og frampå med meg da vi jobbet sammen. Han var gift på den tiden og jeg var virkelig ikke interessert, sier hun, og fortsetter:

- Jeg var klar over at han gjorde det samme med mange andre kvinner jeg kjente i bransjen. Og vi tenkte alle at «Harvey får gjøre dette fordi han har så mye makt og er så suksessrik og filmene hans gjør det så bra at alle vil jobbe med ham, så man må bare finne seg i det». Så sånn ble det.

Hun innrømmer at hun tenkte «endelig» da anklagene mot ham begynte å rulle.

- Da det skjedde tenkte jeg virkelig «endelig». Men jeg jublet ikke, for jeg kommer aldri til å juble over noens undergang. Jeg tror ikke man får god karma av det. Men det var godt at noen som har misbrukt sin makt over så mange år, fikk satt søkelyset på seg og ble ansvarliggjort.

MADONNA: Ikke alle var imponert over det den aldrende popdronningen presterte fra scenen under Melodi Grand Prix: Video: NRK. Klipp: Kristoffer Løkås/Dagbladet TV Vis mer

Inngikk forlik

Skandaleavsløringen mot Weinstein markerte starten på et internasjonalt oppgjør med seksuell trakassering av kvinner, menneskerettighetsbevegelsen metoo.

Siden nyheten sprakk har Weinstein store deler av tiden oppholdt seg på en rehabiliteringsklinikk for sexavhengige i Arizona.Det var først når han hadde blitt løslatt etter å ha betalt én million dollar i kausjon, rundt åtte millioner kroner.

<strong>MEKTIG:</strong> Filmprodusent Harvey Weinstein har siden høsten 2017 blitt anklaget av mer enn 60 kvinner for voldtekt, seksuelle overgrep, sextrakassering, trusler og trakasserende oppførsel.Her er han avbildet på Weinstien Company &amp; Netflix-festen etter Golden Globe-utdelinga i 2015, sammen med Taylor Swift, Este Haim, Jaime King og Lorde. Foto: AFP/ NTB scanpix
MEKTIG: Filmprodusent Harvey Weinstein har siden høsten 2017 blitt anklaget av mer enn 60 kvinner for voldtekt, seksuelle overgrep, sextrakassering, trusler og trakasserende oppførsel.Her er han avbildet på Weinstien Company & Netflix-festen etter Golden Globe-utdelinga i 2015, sammen med Taylor Swift, Este Haim, Jaime King og Lorde. Foto: AFP/ NTB scanpix Vis mer

Han ga videre fra seg passet og sa ja til å la seg overvåke med en fotlenke.Dermed må den falne Hollywood-mogulen holde seg innen for delstatene New York og Connecticut i påvente av rettssaken som nå er ventet å starte 9. september, etter å ha blitt utsatt flere ganger.

EUROVISION: Norske Mona Berntsen (29) danset for Madonna med det palestinske flagget på ryggen under gårsdagens Eurovision Song Contest-finale. Det skaper sterke reaksjoner. Video: Eurovison Song Contest Vis mer

Natt til 24. mai ble det kjent at Harvey Weinstein, kvinnene som anklaget ham for seksuell trakassering, styremedlemmene i hans tidligere filmstudio og påtalemyndigheten i New York har inngått et forlik.

Forliket var, ifølge Wall Street Journal på hele 44 millioner dollar, omtrent 385 millioner norske kroner.

Avtalen, som ikke er endelig signert av partene, omfatter imidlertid ikke straffesakene som er reist mot Harvey Weinstein.

- For første gang har vi kommet til en økonomisk avtale som alle parter er enige om, sa advokat Adam Harris til dommer Mary Walrath i skifteretten i Wilmington i Delaware.

Harris representerer broren Bob Weinstein, som Harvey Weinstein startet filmstudioet sitt sammen med.

Av summen på 385 millioner kroner vil 260 millioner bli fordelt mellom angivelige ofre, tidligere ansatte i filmselskapet og deres advokater. Om lag 120 millioner vil gå til å dekke advokatutgiftene for Harvey Weinsteins partnere. De er av flere ofre blitt beskyldt for å ha lagt til rette for at filmmogulen kunne holde på med sin kritikkverdige oppførsel gjennom mange år.

LES OGSÅ: - Jeg er redd og lei meg

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer