Tupac Shakur og Madonna:

Madonna kjemper mot salg av Tupacs private brev

Popstjernen hevder hun ble rundlurt av nær venn.

SETTER NED FOTEN: Madonna ønsker ikke at hennes personlige eiendeler, inkludert et brev Tupac Shakur skrev til henne på 1990-tallet, skal auksjoneres bort. Nå går hun via rettssystemet for å sette en stopper for salget. Foto: NTB scanpix
SETTER NED FOTEN: Madonna ønsker ikke at hennes personlige eiendeler, inkludert et brev Tupac Shakur skrev til henne på 1990-tallet, skal auksjoneres bort. Nå går hun via rettssystemet for å sette en stopper for salget. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Seoghør.no): I starten av juli dukket det opp gamle brev, skrevet av den avdøde rapperen Tupac Shakur. Han hadde en romanse med popstjerna Madonna, og fra fengselscella forklarte han henne i 1995 at han ikke kunne være sammen med henne mer.

Rase- og kulturforskjellene dem imellom var for store for ham. Han skrev åpent om følelsene sine for «Like a Virgin»-sangeren, men konkluderte med at det ikke fungerte.

Brevene, som TMZ publiserte den gang, skal etter planen auksjoneres bort. Nå kan det imidlertid virke som om det ikke går rette veien for auksjonen. Madonna forsøker å stikke kjepper i hjulene til prosjektet, fordi hun føler seg sveket.

Ante ikke at de var borte

Det er Reuters som først omtaler saken. Popstjerna har sendt inn en forespørsel til høyesteretten i New York, der hun forsøker å stanse auksjonen til Gotta Have It Collectibles - som står ansvarlig for brevet som snart skal opp for salg.

Salget skal egentlig starte onsdag, og det første budet er satt til hele 833 000 norske kroner. Forrige gang brev Tupac Shakur hadde skrevet ble auksjonert bort, ble de solgt for svimlende 1,4 millioner norske kroner.

TRAILER: Spillefilmen «All Eyez on Me» handler om livet til den avdøde poeten, skuespilleren, rapperen og aktivisten, Tupac Shakur. Video: Lionsgate Vis mer

Ifølge Reuters skriver Madonna i dokumentene at hun ikke var klar over at brevene hun fikk fra Shakur for 21 år siden var borte. Hun trodde de var i hennes besittelse, helt til hun leste mediedekningen om saken.

Det er hennes tidligere venn og kunstkonsulent Darlene Lutz som har gitt brevene til auksjonshuset. Madonna ser på det hele som et forræderi, og skriver at Lutz «brøt tilliten min i et skandaløst forsøk på å få tak i eiendelene mine uten at jeg visste det eller godkjente det». Det forteller hun i rettsdokumentene.

Gotta Have It Collectibles hevder på sin side at popdronningas kommentarer er svada, og at de gjerne møter henne i retten om hun ønsker det.

- Vi mener intensjonen her ikke er noe annet enn et forsøk på å besudle vårt gode rykte og frøken Lutz, sier en representant i en uttalelse.

HEMMELIG ROMANSE: Madonna og Tupac hadde et forhold på midten av 1990-tallet, som for omverdenen ikke ble kjent for i 2015. Nylig kom det fram at det tok slutt på grunn av etnisitet. Foto: NTB scanpix
HEMMELIG ROMANSE: Madonna og Tupac hadde et forhold på midten av 1990-tallet, som for omverdenen ikke ble kjent for i 2015. Nylig kom det fram at det tok slutt på grunn av etnisitet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det er ikke bare brevene fra Tupac Shakur som artisten nå forsøker å skvise ut av salget. Hele 20 eiendeler tilknyttet Madonna, deriblant en truse og en hårbørste, skal selges til høystbydende. I et annet brev auksjonshuset har sikret seg, kaller hun Sharon Stone og Whitney Houston for «middelmådige».

Auksjonen skal foreløpig fortsatt gå som planlagt.

Ble dumpet fra cella

Tupac ble skutt og drept i 1996, men huskes fortsatt som et ikon for musikken han rakk å gi ut.

Mange husker artistens varierende repertoar, som besto av alt fra hardtslående gangsterrap til følelsesladde kjærlighetserklæringer. Han var en allsidig artist, og blir fortsatt husket som en av vestkystens, om ikke hele USAs, aller beste artister.

Tupacs fortid med popikonet Madonna, er imidlertid ikke like velkjent. Paret hadde et forhold i noen år før Tupac ble skutt. Det avslørte Madonna selv i 2015 hos Howard Stern.

Kjærligheten varte imidlertid ikke for alltid. Da Tupac Shakur satt inne for seksuelt overgrep i 1995, distanserte hans seg fra «Vogue»-sangeren.

«Først og fremst må jeg beklage. Som du selv sa, så har jeg ikke vært den vennen jeg har mulighet til å være», skrev han til Madonna, og fortsatte:

«Kan du forstå det? At du blir sett med en svart mann ville ikke påvirket karrieren din på noen måte. Det ville faktisk fått deg til å virke mer åpen og spennende. Men for min del, følte jeg at det var min plikt på grunn av imaget mitt».

The Telegraph, E! News og andre store nettaviser mener at dette betyr at forholdet ville ha hatt en motsatt effekt for ham, som en svart, ung mann

Han forteller videre i brevene at han følte seg såret da Madonna en gang sa i et intervju at hun skulle «rehabilitere alle rappere og basketspillere». Kommentaren traff rapperen i hjertet, fordi han trodde han var den eneste rapperen hun hadde vært romantisk involvert med.

Shakur skriver også i brevene at han aldri ønsket å såre Madonna, og ber om forståelse for at han tidligere syntes det var greit å date et verdenskjent sexsymbol.

«Jeg har vokst både åndelig og mentalt siden den gang. Jeg bryr meg ikke lenger om hvordan jeg blir oppfattet».

LES OGSÅ: Nye brev avslører: Tupac dumpet Madonna fordi hun var hvit