Madonna blir malawisk?

Skifter superstjernen statsborgerskap?

BLIR MALAWISK: Ifølge malawiske myndigheter skal Madonna gjøres til æresstatsborger i landet. Foto: All Over Press
BLIR MALAWISK: Ifølge malawiske myndigheter skal Madonna gjøres til æresstatsborger i landet. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Madonna (49) ryktes å skulle styrke båndene til det sørafrikanske landet Malawi ytterligere. En representant for den malawiske regjeringen sier at popdronningen etter planen skal utnevnes til æresstatsborger i landet.

'4 Minutes'-stjernen har blitt følelsesmessig knyttet til den fattige staten etter at hun adopterte lille David Banda fra et barnehjem der i 2006. Etter adopsjonen har hun gitt økonomisk støtte til flere barnehjem i landet. Britiske medier hevder også at hun planlegger å bruke 20 millioner pund - om lag 200 millioner norske kroner - på bygge en skole som skal sikre malawiske jenter mulighet til utdannelse.

Under filmfestivalen i Cannes kunne en stolt Madonna vise dokumentarfilmen hun selv har produsert -  'I Am Because We Are'. Filmen fokuserer blant annet på de uhyre tøffe forholdene svært mange av Malawis innbyggere lever under.

Nå ønsker altså malawiske myndigheter å hedre popdivaen for innsatsen hun har gjort for landet ved å gi henne de samme rettighetene som deres egne innbyggere. 

- Vi, som et land, er stolte av å assosieres med en megastjerne som henne, sier Billy Kaunda, Malawis turist- og kulturminister, til det britiske bladet Hello! og fortsetter:

- Hun vil ha full frihet i alle byene her. Hun vil ikke trenge å bry seg med visum og andre restriksjoner.

LES OGSÅ: Ny datter for Madonna!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer