GIFT: Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill har vært gift siden 2013. Foto: NTB scanpix
GIFT: Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill har vært gift siden 2013. Foto: NTB scanpixVis mer

Prinsesse Madeleine:

Madde slår tilbake mot kritikken av ektemannen

- Jeg føler at som par har vi det utrolig bra.

Helt siden britisk-amerikanske Chris O'Neill (42) ble sammen med svenske prinsesse Madeleine (34) for syv år siden, har han blitt kritisert for at han ikke alltid viser rojal etikette.

Forretningsmannen har blant annet uteblitt fra flere kongelige tilstelninger, og har opparbeidet seg et rykte som «bad boy», skriver Expressen.

Nå tar prinsessen et oppgjør med kritikken.

- Noen ganger synes jeg at Chris får ufortjent mye kritikk. Det er kjipe artikler som publiseres. Jeg føler at som par har vi det utrolig bra, så det føles så fremmed fra artiklene hjemme om at han er sint og ditt og datt. Det stemmer liksom ikke det der, sier prinsessen til Expressen.

Blir ikke gjenkjent i London

Da Madeleine gjestet «Skavlan» i fjor høst, sa hun at hun aldri har blitt vant til et liv i rampelyset.

Det samme gjelder ektemannen, sier hun.

- Jeg tror han forstår mer og mer hvordan han skal håndtere det. Det var litt vanskelig i starten. Han er en emosjonell person, men nå tror jeg han klarer det fint. Men det er forskjell nå som vi bor i London, for det er ikke det samme trykket. Her kjenner ingen igjen verken meg eller Chris, med mindre man er i et turistområde.

Madeleine og Chris giftet seg i 2013, og det siste halvannet året har paret og deres to barn, Leonore (2) og Nicolas (1), vært bosatt i London.

Saken fortsetter nedenfor.

- Det er jeg som forsørger familien

O'Neill har tidligere forsvart hvorfor han ikke alltid møter opp på kongelige arrangementer. Han mener nemlig at forretningene må komme først.

- Det er jeg som forsørger familien, og som skal sette maten på bordet. Jeg har en jobb der jeg ikke alltid kan avgjøre flere måneder i forveien om jeg har mulighet til å være med på offisielle oppdrag, sa han til Expressen i 2015.

Han presiserte videre at det er kona som er kongelig, og ikke han.

- Det jeg dog kan angre på, det er at jeg har vært så privat helt fra begynnelsen av. Jeg skulle ha vært mer åpen, men samtidig har jeg ikke samme offisielle rolle som Madeleine. Det er ikke min jobb å vise folket hvem jeg er.

NYGIFTE: Mens Chris O'Neill svarte tydelig «I will», kom det et klart og rungende «ja» fra prinsesse Madeleine, da biskopen viet dem. Foto: NTB Scanpix og Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg har brent meg på kjærligheten