Madcon erobrer Europa

- Jeg føler meg ikke bare sexy, men grisesexy.

STILLER OPP: De er midt i en heftig Europalansering, men Madcon med Yosef Wolde-Mariam  og Thsawe Baqwa tok seg tid til en sceneopptreden under åpningsshowet på Norway Cup. Foto: SCANPIX
STILLER OPP: De er midt i en heftig Europalansering, men Madcon med Yosef Wolde-Mariam og Thsawe Baqwa tok seg tid til en sceneopptreden under åpningsshowet på Norway Cup. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Yosef Wolde-Mariam (29) og Tshawe Baqwa (28) startet rapgruppe allerede i 1992. De har vært med på VGs Topp 20-turne hele seks ganger. Men det er altså først det siste året at langt flere enn rap-entusiaster vet hvem de er.

- Nå er vi jo veteraner innen dette, sa Yosef tidligere til VG.

Og nå erobrer de altså også Europa. Gruppa ligger på 14. plass på lista over de mest spilte sangene på radio i Europa. Og de er også på 51. plass over Europas mest solgte, med 120 000 solgte singler i Tyskland alene.

De har annenplass på Frankrikes ITunes, og nå sist så har de altså havnet på BBC Radio 1s A-liste. Noe som betyr at de vil bli spilt minst 20 ganger i uka på Storbritannias største kanal.

- Det er den viktigste radiolisten i England, og England er det mest prestisjetunge musikkmarkedet i Europa. En slik listeplassering kan bety mye, sier Håkon Moslet, musikksjef i P3 til avisen.

Den 10. august lanseres de i Stobritannia, og Madcon skal spille både der og i Tyskland, Sverige og Danmark i nærmeste framtid.

- Det er utrolig stort å få en sånn anerkjennelse i UK, nå gleder jeg meg sinnsykt til å komme meg over for å spille live for folket der borte, sier Tshawe til VG.

Og Yosef er enda mer ekstatisk.

- Det er så utrolig fett med UK-situasjonen vår nå! Jeg føler meg ikke bare sexy, men grisesexy!

Ifølge VG skal også flere plateselskap i USA være svært interesserte i duoen. Noe som muligens er en spesiell seier for Tshawe.

- Jeg mener vi er med på å fremme en positiv hiphop. Jeg er møkk lei amerikansk gangsterrap. Det fikk jeg nok av for flere år siden, sa Tshawe i et tidligere intervju.

LES OGSÅ: Brudd mellom Tshawe og Siw

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer