NAKENLØP: De 22 danske Robinson-deltagerne ble beordret til å løpe nakne foran TV-kameraene, noe malaysiske myndigheter syntes lite om. Foto: TV3/Bo Leihof
NAKENLØP: De 22 danske Robinson-deltagerne ble beordret til å løpe nakne foran TV-kameraene, noe malaysiske myndigheter syntes lite om. Foto: TV3/Bo LeihofVis mer

- Maafkan, unnskyld, sorry!

TV3 beklager nakenløpet på flere språk til malaysiske myndigheter.

SEHER.NO: Den danske utgaven av "Robinson-ekspedisjonen" ble innledet med et nakenløp, som satte sinnene i kok hos deltagernes familiemedlemmer.  

Hendelsen vakte stor oppmerksomhet i Danmark, og kort tid etter nådde saken malaysisk regjering.

Nå har dansk TV3 måttet krype til korset og erkjent at "Robinson-ekspedisjonen" gikk over
streken i forhold til avtalene de hadde inngått på forhånd med malaysiske myndigheter. Myndighetene i det muslimske landet hevder at det på ingen måte ble avtalt noe nakenløp.
 
Dansk TV3 gikk nylig i gang med opptakene til realityserien, og innledet ekspedisjonen med å beordre de 22 danske deltagerne til å befri seg fra alt som hadde med sivilisasjon å gjøre, og det innebar også klærne.

Ifølge EkstraBladet har det nå blitt inngått et kompromiss som innebærer at opptakene får fortsette, dersom TV3 sier unnskyld, eller mafkaan som det heter på malaysisk, overfor malaysiske myndigheter.

- Vi beklager dypt det som har skjedd på øya. Vi beklager situasjonen og vi beklager dersom hvis vi har tråkket noen på tærne, sier TV3s pressesjef Søren Hedman.

Sjefprodusent på Robinson, Jacob Juhl, sier til lokale myndigheter i Malaysia at nakenscenene ikke kommer til å bli sendt, og at den ansvarlige for nakenløpet har fått sparken.

Det var i forrige uke at deltagerne i danske "Robinson" fikk sjokk i det de ankom øya og måtte gjennomføre et nakenløp jaget av fiktive kannibaler for rullende kameraer. 16 av de 22 deltagerne tok oppfordringen og krysset mållinjen splitter nakne, mens én kvinne nektet og ble stående igjen påkledd. Fem menn nektet å stille uten en tråd, og beholdt shortsen på i løpet. 

Ifølge EkstraBladet ble den kvinnelige deltagerne som nektet å kle av seg, sendt rett hjem, mens de fem mannlige som beholdt shortsen på, måtte spise levende kokoslarver som straff. 

Har du et kjendistips? Send det til seher@seher.no! Eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Christer håper han får jobben tilbake