AVVISER FAVORISERING: Per Sundnes hevder artistene som blir spurt om å bidra til Melodi Grand Prix, som 2008-vinner Maria Haukaas Storeng og Mira Craig må igjennom det samme nåløyet i juryen som alle andre kandidater.    Foto: SCANPIX
AVVISER FAVORISERING: Per Sundnes hevder artistene som blir spurt om å bidra til Melodi Grand Prix, som 2008-vinner Maria Haukaas Storeng og Mira Craig må igjennom det samme nåløyet i juryen som alle andre kandidater. Foto: SCANPIXVis mer

- Må være blind og døv for ikke å se det

NRK beskyldes for MGP-favorisering.

SEHER.NO:  Fredag er det klart den første av årets norske delfinaler i Melodi Grand Prix, hvor 21 artister skal kjempe om muligheten til å representere Norge på hjemmebane i den internasjonale finalen i Oslo senere i år.

Over 600 låter ble i år sendt inn til juryen som velger ut finalistene til årets konkurranse, i tillegg de de som blir spurt om å delta via andre kanaler.

Men kun to av årets låter fra den åpne konkurransen har sluppet gjennom juryens nåløye ifølge NRK. De andre - som Mira Craig - har kommet blant annet etter at artistene har fått forespørsel fra MGP-general Per Sundnes.

Det får komponisten og journalisten Svein Strugstad - som stod bak en av låtene som fikk nei til å delta i årets delfinaler - til å beskylde NRK for favorisering.

Han sier ifølge VG at det ser ut som om juryen - som består av Sundnes og to andre fra NRK, to fra plateselskapet Universal Music og fire fra produksjonsselskapet Dinamo Story - favoriserer sine egne venner og artister.

- Hvis man tar en titt på årets deltakere, samt i fjor og forfjor, må man være blind og døv for ikke å se at det er folk som er tett knyttet til Per Sundnes & co., sier han ifølge VG.

Han hevder også at Universals tilstedeværelse i juryen gir dem en dobbeltrolle.

- Det er svært betenkelig. Spesielt når flere av årets artister er signert på Universal, Universal-assosierte plateselskaper, eller vil bli signert på Universal hvis de gjør det bra i konkurransen.

Han hevder han 14 dager etter at han sendte inn sin låt fikk beskjed fra Dinamo Story om at de følte de hadde for mange slike låter.

- Hadde de så tidlig hørt gjennom 600 låter, eller betyr det kanskje at de fleste artistene og låtene var klare, før fristen for innlevering gikk ut? spør han.

Per Sundnes avviser kritikken fra Strugstad og hevder artistene som blir spurt om å delta må gjennom juryens nåløye på lik linje med de andre kandidatene.

- Ja, jeg spør sikkert tusen personer om de ønsker å sende innlåter. Men det betyr ikke at de har noen fordel. Det viktigste for oss er å finne en god miks for hele konkurranse, sier han til VG.

Han hevder at dette også gjaldt Mira Craig, som tidligere har avslørt at hun ble overtalt til å delta etter en middag hjemme hos Sundnes.

- Det er mange som har vært på middag hos meg, og det er ikke sånn at det er bare vi to. Det er flere til stede, sier han.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.    

LES OGSÅ: - NRK-folkene begynte å gråte