«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»:

Må trekke seg:
- Går ikke

Nok en deltaker velger å trekke seg fra konkurransen og blir dermed den tredje på rad.

BRYTER SAMMEN: Astrid Uhrenholdt Jacobsen bryter sammen etter Steffen Iversen trekker seg fr «71 grader nord - kjendis» Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige episode av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» skadet den tidligere fotballspilleren Steffen Iversen (44) seg. Da han gikk over en fjellknaus under en etappe falt han og slo ryggen sin.

Smertene ble verre dagen etter, og mot slutten av torsdagens episode måtte Iversen i samråd med lege stå over den siste utfordringen og gå i forveien ned fra fjellet.

Når deltakerne kommer seg til mål i dagens episode står imidlertid ikke Iversen der, men programleder Tom Stiansen (50). Der får de beskjed om at de får møte Iversen tilbake på båten.

GÅR GALT: Her går det galt for Steffen Iversen i «71 grader nord - kjendis» Vis mer

Måtte kaste inn håndkleet

Komiker Henrik Elvestad (47), som deler rom med Iversen, går inn for å høre hvordan det står til. Da ser man Iversen sengeliggende og han innrømmer at en videre deltakelse ikke ser så lyst ut.

Dagen etter er det duket for en utslagskonkurranse, og av Tom Stiansen får Iversen spørsmål om hvordan det står til med ryggen.

HADDE IKKE KJANGS: Den tidligere fotballspilleren innrømmet at han ikke hadde kjangs til å fortsette i konkurransen på grunn av ryggen. Foto: TVNorge
HADDE IKKE KJANGS: Den tidligere fotballspilleren innrømmet at han ikke hadde kjangs til å fortsette i konkurransen på grunn av ryggen. Foto: TVNorge Vis mer

- Den er ikke så særlig. Jeg tror ikke jeg har noe kjangs til å få på meg en sekk, og jeg tror ikke jeg får til denne oppgaven, lyder det fra Iversen.

Iversen innrømmer i episoden at det er veldig kjipt å trekke seg, spesielt med tanke på resten av gjengen han har blitt kjent med og glad i.

- Jeg får ikke gjort noe med denne ryggen og når det først skjer er det umulig å vite om det blir bra på et par dager eller tre uker. Sånn som jeg føler det nå ble jeg utslitt av å gå den lille biten bort hit. Så da skjønner jeg selv at dette ikke går, fortsetter han.

I episoden ser man tydelig at de andre deltakerne blir lei seg over at Iversen må forlate dem, og spesielt Fay Wildhagen (27) uttrykker at hun synes det er veldig trist.

VEMODIG: Flere av deltakerne syntes det var trist at Steffen Iversen ble nødt til å trekke seg i søndagens episode. Foto: TVNorge
VEMODIG: Flere av deltakerne syntes det var trist at Steffen Iversen ble nødt til å trekke seg i søndagens episode. Foto: TVNorge Vis mer
AVSKJEDSKLEM: Det ble mange gode klemmer før Steffen Iversen forlot konkurransen. Foto: TVNorge
AVSKJEDSKLEM: Det ble mange gode klemmer før Steffen Iversen forlot konkurransen. Foto: TVNorge Vis mer

- Du er så utrolig varm og omsorgsfull, og du har aldri satt deg selv foran noen andre her. Du er virkelig et stort menneske med et stort hjerte. Jeg har lært mye av å henge et par dager med deg, og det skal jeg ta med meg videre i livet, er blant det hun sier i episoden.

Med tanke på at Iversen velger å trekke seg endres premissene for utslagskonkurransen, og det blir dermed en frikort-konkurranse. Det betyr at personen som vinner blir immun i neste utslagskonkurranse.

FLOTT: Bestevennene Iselin Guttormsen og Vår Staude tar jobben på alvor når de blir bedt om å sjekke kroppen for flått. Video: Rød Løper/Discovery+. Vis mer

Tar på både fysisk og psykisk

Steffen Iversen blir med det den tredje deltakeren av årets sesong av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» som har valgt å trekke seg.

Først ut var influenser Isabel Raad (26) og deretter fotograf Per Heimly (49). Når Se og Hør stiller spørsmål til programmets pressekontakt, Marianne Aambø, om etappene er tøffere i år, svarer hun:

- Det tar på både fysisk og psykisk å være på tur i så mange uker i strekk, bo i telt og bære tungt. At en deltaker av ulike årsaker ikke kan eller ønsker å fortsette er vanskelig å forhindre. Det er ikke første gang i «71 grader nord»-historien at flere deltakere har trukket seg gjennom en sesong.

- Vi ønsker selvsagt at alle blir med på tur så lenge som mulig, men noen ganger skjer det ting underveis som gjør at en deltaker må trekke seg, og det har vi forståelse for, legger hun til.

LES OGSÅ: Skapte full forvirring: - I'm out

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer