Må tenke på sykdommen hele tiden

- Jeg savner friheten, sier Katarina Flatland etter at hun ble lagt inn på sykehus på kort varsel.

GOD STØTTE: Katarina Flatland får god støtte til å takle sin diabetes-sykdom av kjæresten Harald Dobloug.
GOD STØTTE: Katarina Flatland får god støtte til å takle sin diabetes-sykdom av kjæresten Harald Dobloug. Vis mer

SEOGHØR.NO: Katarina Flatland (25) avslørte i oktober at hun måtte trekke seg fra programlederjobben for TV-programmet «Det sterkeste kjønn», fordi hun lider av sykdommen diabetes 1.

Sykdommen ble oppdaget etter at Flatland tok en blodprøve, kort tid før hun skulle på ferie med familien. Isteden ble det opphold på sykehus for å få kontroll med blodsukkeret.

I et intervju med Dagbladet pluss, sier den populære TV-profilen at hun prøver å venne seg til et liv hvor hun må tenke på sykdommen hele tiden.

HYLLET FAREN: Katarina Flatland var en av de første til å graulere sin far Hallvard Flatland etter at han ble tildelt hederspris under «Gullruten»-festen i mai.
HYLLET FAREN: Katarina Flatland var en av de første til å graulere sin far Hallvard Flatland etter at han ble tildelt hederspris under «Gullruten»-festen i mai. Vis mer

– Jeg blir så lei av det fordi jeg må tenke på det hele tiden, før, under og etter måltider og trening. Jeg savner friheten.

Hun sier til avisen at hun reagerte med sinne da hun først fikk vite hva som feilet henne.

– Først ble jeg sur og sint. Det føltes veldig urettferdig. Men en dag sa jeg til meg selv at «i morgen er det mandag, da må du slutte å deppe». Jeg måtte bare ta meg selv i nakken og lære meg å leve med det, sier hun til avisen.

Da hun sammen med kjæresten Harald Dobloug dukket opp på Se og Hørs kjendisgalla i fjor, sa hun at hans støtte var uvurderlig.

- Heldigvis hadde jeg en våken kjæreste som så tegnene og det ble oppdaget raskt, sånn sett var jeg heldig, sa hun til Seoghør.no.

SAMMEN OM SYKDOMMEN: - Vi er to om sykdommen, sa Katarina til Seoghør.no, da hun kom sammen med kjæresten på Se og Hørs kjendisgalla i 2013.  Foto: FameFlynet Norway
SAMMEN OM SYKDOMMEN: - Vi er to om sykdommen, sa Katarina til Seoghør.no, da hun kom sammen med kjæresten på Se og Hørs kjendisgalla i 2013. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

Nå ser hun frem til å lede denne høstens utgave av «Jakten på kjærligheten» på TV 2.

Katarinas sykdom kom etter en tøff tid, hvor hun hadde sett sin far, TV-programlederen Hallvard Flatland, kjempe seg tilbake til full helse.

Han ble rammet av syndromet HLH, som gjorde at flere vitale organer sviktet.

Under årets «Gullruten»-utdeling i mai, ble Hallvard Flatland tildelt årets hederspris.

Hallvard brast i gråt, da han takket Katarina, hennes søster Bettina og kona Anne-Lise fra scenen.

- De har vært helt fantastiske. Å Sitte i tre måneder på et sykehus og stadig bli vekket om natten og få beskjed om at «nå er jeg redd vi mistern’». At de har holdt ut og kommet igjennom det som de har er helt fantastisk. Jeg er sikker på at hadde jeg ikke følt den støtten fra de fantastiske jentene mine, så hadde det ikke gått slik det nå har sett ut til å ha gått, sa Hallvard Flatland på scenen rett etter seieren.

LES OGSÅ: - Vi er to om sykdommen